Mocheta din centrul Ploieștiului

Ploieștiul a devenit raiul glumelor proaste, făcute din bani publici.

În 2019, orașul lui Nenea Iancu ținea prima pagină a ziarelor naționale cu scările de marmură de la Casa Sindicatelor. Cu două zile înainte de sosirea președintelui Iohannis la o lansare de carte, reprezentanții Primăriei Ploiești au decis că marmura veche și spartă a scărilor pe care urma să urce șeful statului către sala de ședințe trebuie…redecorată. Așa că au vopsit-o într-un gri!  

Și pentru că Ploieștiul este un oraș vesel, actualii șefi ai Primăriei au decis să repete istoria, de această dată într-o altă locație. Pe pasajul pietonal din centrul orașului a fost montată o mochetă verde, parte a unui așa numit proiect de reamenajare a zonei centrale. 500 mp de mochetă a fost întinsă frumos chiar prin fața sediului PNL din municipiu. Pasajul fusese redecorat și cu o mulțime de umbrele multicolore. A urmat un val de critici și de glume pe rețelele de socializare, ploieștenii considerând că prioritățile orașului ar trebui să fie altele.

Covorul verde a rezistat doar două zile pe trotuar, iar luni la prânz, angajații Serviciului Gospodărire Urbană au început strângerea acestuia.

“Au existat multe critici ale cetățenilor și am decis ridicarea mochetei. Vom găsi o altă utilitate pentru aceasta”, ne-a precizat Alin Dănilă, directorul SGU Ploiești. Directorul SGU Ploiești a refuzat să spună a cui a fost idea de reamenajare și cum s-a ajuns la mocheta verde.
 
Toate bune și frumoase, însă achiziționarea mochetei a costat 13.000 de lei! Bani publici! Iar sursele noastre din Primăria Ploiești susțin că proiectul de reamenajare prevedea și cumpărarea unor ghivece cu flori de plastic, care ar fi trebuit montate pe stălpii din zona centrală. Suma este uriașă, mai ales dacă ne gândim că faimoasa mochetă verde a fost montată vineri, iar luni a fost strânsă și depozitată în magaziile SGU Ploiești.

Articolul precedentIlie Bolojan face compot pentru Clotilde Armand
Articolul următorMică victorie pentru Orban: liderul PNL Bacău îi acordă susținere totală
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...