Felix Stroe despre Vasile Dîncu: “să se gândească de patru ori înainte să se întoarcă în PSD”

Liderul PSD Constanța îi reproșează potențialului candidat la șefia națională a partidului rezultatele slabe și duplicitatea politică

Vehiculata “repatriere” a lui Vasile Dîncu la șefia națională a PSD a stârnit reacții vehemente în teritoriu. Felix Stroe, liderul PSD Constanța, organizația județeană care a obținut de-a lungul timpului printre cele mai mari procente la alegerile la locale și parlamentare a taxat declarațiile lui Dîncu referitoare la întoarcerea sa în partid, dar mai ales considerațiile fostului pesedist despre organizațiile din sudul țării.

”Este inadmisibil ca aceste afirmații <separatiste> să vină din partea unui personaj politic tocmai din Ardeal, care ar trebui să știe caracterul jignitor al unor asemenea diferențieri regionale. Dl. Dîncu a făcut parte din conducerea unei organizații PSD (Cluj) care n-a obținut niciodată în alegeri rezultate remarcabile și cu atât mai mult ar trebui să ia exemplu din experiența altor organizații de partid, indiferent de localizarea lor geografică. Vehicularea unor așa-zise criterii de superioritate <geo-politică> este nu numai toxică, dar alimentează și alte curente separatiste, care consideră o regiune istorică mai <deșteaptă> decât alta” a declarat Stroe. Acesta a mai spus că politica se face zi de zi în stradă și nu de la birou.

Vasile Dîncu si Liviu Dragnea

“Cultura politică a unei țări, despre care vorbește dl. Dîncu, e creată de activitatea politică concretă, de viața de partid de zi cu zi, de eforturile făcute nu numai în campaniile electorale și la adunările de alegeri. Contează rezultatele obținute și nu aparițiile meteorice, cu aer de superioritate și suficiență. Dacă criticile ar fi venit din partea unui lider de filială care a muncit și a obținut rezultate notabile, cu atât mai mult în Transilvania, poate că ar fi avut o substanță practică. Altminteri, prelegerile sale  teoretice despre doctrine și programe ideologice sunt pur si simplu superflue. Dl. Dîncu <se gândește de două ori> să facă acest pas, de reîntoarcere în PSD, cu scopul declarat de a prelua șefia Consiliului Național al partidului. Poate ar trebui să se gândească de trei, de patru ori, sau să se gândească exact de câte ori a balansat, înăuntrul și în afara PSD. Poate ar fi mai bine și pentru dânsul și pentru Partidul Social Democrat”, a mai adăugat președintele organizației județene PSD Constanța.

Reamintim că Vasile Dîncu, care a fost ofertat să preia şefia Consiliului Naţional al PSD, a declarat public că se bucură de o largă susținere a organizațiilor din Transilvania, Banat, din Moldova și din Dobrogea. “În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas“, a afirmat Vasile Dîncu.

Ziarul de Investigatii

Articolul precedentBăsescu calcă din nou pe bec și vorbește despre clanurile interlope
Articolul următorVictor Ponta amenință că va protesta în Piața Victoriei