Procurorii anticorupție l-au prins în flagrant pe un subcomisar de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, pe când acesta primea bani pentru a rezolva un dosar penal. Sorin Teodorel Ardelean a fost reținut inițial pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, iar mai apoi instanța a confirmat mandatul de arestare preventivă. Zilele trecute, anchetatorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată. „În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate. În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au detaliat procurorii DNA.

Articolul precedentTraian Băsescu: Nu este exclus ca Viorica Dăncilă să fie următorul lider al PSD
Articolul următorGheorghe Stan a obținut majoritatea voturilor pentru funcția de judecător al Curții Constituționale