congresul udmr

Traian Băsescu a declarat luni că Liviu Dragnea ”nu mai are putere să schimbe un premier” şi că nu este exclus ca Viorica Dăncilă să fie următorul lider al PSD şi candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale.

”Nu există dubii. La fel cum s-a distanţat Grindeanu, la fel cum s-a distanţat Tudose, le fel cum s-a distanţat Adrian Năstase de Ion Iliescu, la fel cum s–au distanţat diverşi. Deci scaunul ăla de la Palatul Victoria e cu putere. Odată ajuns acolo îşi schimbi valorile de subordonare. Te întrebi de ce să mă subordonez eu la ăsta care doar semnează ce a votat Camera Deputaţilor? Păi eu semnez miliarde, eu semnez ce ministru rămâne, ce ministru pleacă. Dna Dăncilă mie îmi pare o femeie cu bun simţ în felul ei în raport cu Liviu Dragnea, cu Ştefănescu, cu Mitralieră, cu toţi îăştia care ies public cu … Ea măcar a încercat o bună colaborare cu preşedintele, a făcut un efort”, a spus Traian Băsescu la Realitatea TV.

El a mai spus că Liviu Dragnea ”nu mai are putere să schimbe un premier”. ”Eu sunt convins că acum Dragnea nu mai are putere să schimbe un premier, iar dna Dăncilă sunt convins că e gardată de baroni PSD. Eu o văd deja ca un om politic în care mulţi oameni politici puternici din PSD şi-au pus speranţe că-l va schimba pe Dragnea. Nu ştiu dacă va fi cea care va merge în locul lui Dragnea. Foarte probabil da”, a adăugat senatorul PMP. Întrebat dacă Dăncilă ar putea prelua şefia PSD şi să devină candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale, el a spus: ”Nu este exclus”. ”La rezultatul de la europarlamentare, nicidecum la povestea cu puşcăria. Un eventual rezultat slab la alegeri, orice rezultat sub 35%, îl execută partidul, pentru că de la 46 la 35 sunt 11 procente. Te întrebi unde se va orpi din cădere. Dacă va obţine peste 35% nu-l va clinti nimeni pe Dragnea”, a conchis Băsescu.

Articolul precedentTribunalul București se pronunță pe 13 mai în cazul șpăgilor luate de Sorin Oprescu
Articolul următorPolițist din Sighetu Marmației, prins în flagrant pe când lua mită