Mihaela Agheniţei, procurorul care-i dădea fostului deputat PDL Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, a fost exclusă definitiv din magistratură, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sentinţa a fost dată de Completul de cinci judecători al ÎCCJ, după ce fostul procuror a contestat o decizie a Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, privind excluderea sa din magistratură. La data de 3 septembrie 2013, Secţia pentru procurori a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Mihaelei Agheniţei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, şi a aplicat sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură. Măsura a fost contestată de Agheniţei la instanţa supremă, care a dat, în final, câştig de cauză Inspecţiei Judiciare. Sancţiunea a fost aplicată procuroarei pe fondul abaterilor disciplinare săvârşite, printre care se numără şi „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei”, şi „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”.

De asemenea, CSM îi reproşa magistratului „folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii” şi „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă”.

Potrivit unor surse judiciare, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul „s-a îndrăgostit sincer” de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni, aşa cum Ziarul de Investigaţii . Fostul deputat PDL Mihail Boldea a fost condamnat la închisoare pentru escrocherii de milioane de euro, după ce acestea au fost date în vileag de Ziarul de Investigatii. 

Articolul precedentDeputaţii jurişti l-au „albit” pe Florin Popescu.
Articolul următorCriza speculativă are la bază lăcomia, care s-a suprapus pe fondul teoriei că deficitele generalizate sunt benefice pentru economie