Luni, 7 mai, sentința de suspendare a aplicării Hotărârii de Guvern nr 230 din 27 martie 2012, cu privire la înființarea Facultății de Medicină și Farmacie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, a fost atacată cu recurs de către Guvernul Ungureanu.

„Recursul formulat de Guvern ne-a fost transmis luni, prin fax, şi este semnat de Dezsi Attila, secretar general al Guvernului României”, a declarat Anuța Duşa, purtător de cuvânt al Curții de Apel Târgu Mureș.

Senatorul UDMR, Marko Bela, a precizat că pe el îl îngrijorează situația creată în jurul UMF Târgu Mureș.

„Trebuie să vă spun că pe mine mă îngrijorează discursul legat de învăţământul în limba maghiară în acest moment, mă îngrijorează ceea ce se întâmplă în legătură cu UMF Târgu Mureş, fiindcă, aşa cum aţi văzut şi aşa cum am relatat, în acest moment funcţionează foarte multe instituţii de învăţământ de sine stătătoare cu limba de predare maghiară, în România. În plus, în cazul UMF nu se vrea o scindare a universităţii, ci crearea unor structuri de decizie în cadrul acesteia. (…) Eu cred că în primul rând se va cere – şi trebuie să se ceară – strămutarea acestui proces din Târgu Mureş în altă parte şi bineînţeles că trebuie atacată decizia. Vom discuta cu colegii. Inclusiv Guvernul care încă este în funcţiune, inclusiv Guvernul care până la învestirea noului Guvern este în funcţiune, după părerea mea, trebuie să atace această decizie”, este de părere senatorul.

”Reprezentarea în instanță a guvernului o face Secretariatul General al Guvernului”, a declarat, pentru Ziarul de Investigații, Attila Dezsi.

Articolul precedentHenri Coandă Expres, faţă cu finala Europa League
Articolul următorŢepele discipolului lui Hayssam pe plaiurile vasluiene