Arafat: „Trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă”

Secretarul de Stat a menționat că această decizie ar fi fost luată după ce cultele ar fi solicitat relaxarea condițiilor de înmormântare

Dacă în urmă cu două zile, premierul Florin Cîțu anunța posibilitatea unei relaxări graduale de la 1 iunie, Raed Arafat vine să întărească spusele acestuia, adăugând că există șansa ca în curând înmormântările să devină un pic mai permisive. „Au fost două discuții. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată această regulă”, a declarat Raed Arafat.

Testarea rapidă, „biletul” de acces în restaurante

Arafat își dorește lumea „să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile”

Însă nu oricum, ci respectând unele reguli mai simple sanitare, bineînțeles.

„Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Acolo s-a ajuns în comisii și nu mai intru în amănunte, au fost întârzieri. La întâlnirea cu cultele, la Guvern, această problemă a fost ridicată. Au cerut să se emită ordinul de modificare să modifice regulile foarte stricte către niște reguli mai permisive”, a spus Raed Arafat, potrivit Hotnews.ro.

Articolul precedentJudecătorii au motivat de ce l-au condamnat cu executare pe avocatul Robert Roșu
Articolul următorMinistrul Educației cataloghează rezultate de la simulări ca fiind „suprinzător de bune”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.