Un grefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a fost trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni.

Acum inculpat, grefierul a fost arestat preventiv și va răspunde în fața judecătorilor de la Judecătoria Baia Mare pentru acuzațiile de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Ancheta derulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș a demarat anul trecut, având legătură cu modul în care grefierul s-a dat drept procuror în fața unei persoane, ba chiar a întocmit în fals un referat de clasare.

Inculpatul, în calitate de grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în data de 11.11.2023, a sustras un număr de 323 dosare penale si alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparținând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și le-a depozitat într-un spațiu aflat în apropierea imobilului în care locuia.

La data de 02.11.2023, în timp ce a fost abordat de către o persoană, martor în cauză, și-a asumat, fără drept, calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și i-a dat de înțeles martorului că va întocmi o soluție de netrimitere in judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, comisă în stare de recidivă postexecutorie, întocmind ulterior, în fals, o ordonanță de clasare, prin contrafacerea semnăturii procurorului, pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia. Totodată, inculpatul i-a înmânat ulterior celui din urmă un exemplar al ordonanței de clasare.

La data de 23.12.2023, polițiști anticorupție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, cu sprijinul unor echipe de luptători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare în județul Maramureș.

În aceeași cauză, la data de 28.12.2023, polițiști anticorupție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat o percheziţie domiciliară, în județul Bistrița-Năsăud”, detaliază DGA.

Articolul precedentCiolacu vrea cap de listă la alegerile europarlamentare o femeie „cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice”
Articolul următorPiedone, sondaj: peste 70% dintre respondenți îl vor primar general