Sursa: Facebook

O femeie „cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice” ar fi candidata ideală pe care liderul social democraților Marcel Ciolacu o vede drept cap de listă la alegerile europarlamentare.

Afirmația a fost făcută de Ciolacu ieri, la Gala CONAF – „Women in Economy”.

Momentan, se știe că alegerile europene care au loc între 6 și 9 iunie 2024 au fost comasate cu cele locale. Însă PSD și PNL merg pe liste comune doar la europarlamentare și, chiar dacă campania practic bate la ușă, nu există încă informații la modul oficial despre persoanele care ar urma să fie trimise în Parlamentul European prin vot.

Se pare însă că au fost discuții, având în vedere afirmațiile liderului PSD. „În viitor, nu vor mai fi femei lider. Vor fi doar lideri!” , a scris Ciolacu pe Facebook, ulterior Galei CONAF – „Women in Economy”.

Chiar dacă sunt, cu siguranță, mulți cărora asta li se pare un moft, eu cred cu tărie că este un semnal important pentru România. Este un pas concret pentru un viitor în care egalitatea de gen și de șanse să nu mai fie deziderate, ci realități!.

(…) Mi se pare corect ca, dacă femeile antreprenor fac profituri mai mari decât bărbații, să aibă și drept de reprezentare egal!”, a afirmat liderul PSD în cadrul evenimentului, subliniind că, de acum, la toate consultările pe care le va avea cu reprezentanții mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%.

Articolul precedentŞef de post din cadrul IPJ Brașov condamnat definitiv la 6 ani și 4 luni închisoare cu executare, pentru infracţiuni de corupţie
Articolul următorGrefier arestat și judecat pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals