CMBSU a adoptat noile restricții valabile pentru Capitală, în contextul reinstaurării scenariului roșu

Noile restricții vor fi valabile 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă situația nu se ameliorează. Ele intră în vigoare din 8 martie, ora 00:00

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situaţii de Urgență s-a reunit, la ora 9:00, pentru a adopta un nou set de restricții pentru Capitală, după ce incidenţa cazurilor de Covid-19 a trecut de 3 la mia de locuitori, din nou. Rata de infectare în Municipiul a fost, ieri (sâmbătă), de 3,12 la mie, după ce în ultimele două zile au fost înregistrate peste 900 de cazuri de infectare, numai în Capitală, anunța Mediafax. În plus, cele mai multe cazuri de infectare au prezentat noua tulpină, din Marea Britanie, însă și noua tulpină sud-africană. Noile măsuri vin în contextul în care Municipiul București a ieșit din scenariul roșu în data de 25 ianuarie 2021.

Noile restricții vor fi valabile în București timp de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire

– Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea cu prezența fizică pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, dar și clasele terminale ale școlilor profesionale.

– Prin rotație, câte jumătate dintre elevii unei clase vor veni la școală câte 14 zile.

– Interzicerea activității în restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, cu excepția celor cazați.

– Școala în format fizic se menține pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar. De asemenea, aceleași măsuri se aplică și pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

– Interzicerea activității în restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor.

– Interzicerea activității în cinematografe, săli de spectacole, inclusiv a manifestărilor în aer liber.

Restricțiile intră în vigoare în data de 8 martie, ora 00:00.

Șoșoacă: „L-au demis pe domnul Berbeceanu pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului”

Articolul precedentȘoșoacă: „L-au demis pe domnul Berbeceanu pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului”
Articolul următorCum a uitat Făgădău de autobuzele MAZ din flota RATC (CT BUS)
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.