Un agent de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova a fost reținut într-un dosar Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență şi cumpărare de influență.

Faptele imputate polițistului au fost puse cap la cap chiar de colegii acestuia, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, în condițiile în care exista suspiciunea că omul legii trăgea sfori pentru a obține soluţii favorabile în două dosare penale aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Nu gratis, ci pentru bani.

Aproximativ 4.000 de euro a solicitat polițistul unui șofer, care ulterior l-a și denunțat, promițându-i acestuia că îl va scăpa de acuzații într-un dosar la regimul circulației. Ulterior, polițistul ar fi făcut aceeași promisiune și în legătură cu un alt dosar.

Totul ar fi început în urmă cu un an, în cursul lunii ianuarie 2023, când inculpatul a promis că, dacă va primi banii, va interveni „pe lângă un alt lucrător de poliţie din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, care instrumenta un dosar penal în care se efectuau cercetări față de denunţător, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie de renunţare la urmărirea penală în cauză şi implicit denunţătorul să îşi recupereze mai repede permisul de conducere reţinut”.

Polițistul a și primit mare parte din sumă, arată DGA, în mai multe tranşe, până la 3.700 de euro, în intervalul ianuarie – august 2023.

Ulterior, la data de 06.02.2024, conform înţelegerii anterioare, martorul denunţător i-a remis inculpatului suma de 400 de euro, sumă care a fost găsită în autovehicului condus de inculpat, cu ocazia activităţii de prindere în flagrant organizată de o echipă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Totodată, s-a mai reţinut faptul că, la data de 06.02.2024, inculpatul, actualmente agent de poliție în cadrul IPJ Dolj – SAS, a pretins aceluiaşi martor-denunţător suma de 500 de euro, pentru a interveni pe lângă un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, care instrumentează un alt dosar penal în care se efectuează cercetări față de acelaşi martor-denunţător sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie favorabilă în cauză.

Față de agentul de poliție, la data de 06.02.2024, s-a dispus măsura preventivă a reținerii, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență”, detaliază DGA.

Articolul precedentTaximetrișii din București, protest… întrerupt
Articolul următorCristian Popescu Piedone, ultimatum pentru partide în cursa pentru Primăria Capitalei