O fetiță de doar 3 ani este primul pacient transportat vreodată noaptea cu elicopterul SMURD. Ministrul Marcel Vela a făcut referire ieri la posibilitatea ca elicopterele SMURD să poată efectua misiuni de noapte, iar premiera a fost la doar câteva ore. Misiunea a fost detaliată de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Noaptea trecută, echipajul elicopterului SMURD EC-135 nr. 334 aflat în serviciul Punctului de Operare Aeromedical București, compus din locotenent-comandor Asofie Ciprian, căpitan Gheța Robert, medic Ispas Vlad și asistent medical Molodoi Marian, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente în vârstă de 3 ani cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, cauzate din pricina vărsării unui lichid fierbinte.

Fetița a fost preluată de un elicopter SMURD București de pe aeroportul din Craiova și transportată la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” în vederea acordării îngrijirii medicale care se impune. Pe tot parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată și asistată de o echipă medicală asigurată de UPU SMURD Floreasca”, se arată în anunț.

Ieri, ministrul de Interne anunța că patru piloți rezerviști din cadrul Inspectoratului de Aviație au acceptat să revină în sistem, astfel încât misiunile de noapte vor putea fi efectuate din cele patru puncte – Iași, Arad, Craiova și Constanța.

Articolul precedentAu votat Guvernul Orban, iar acum au intrat în PNL. Liberalii i-au primit cu brațele deschise pe foștii membri Pro România
Articolul următorMinistrul Sănătății anunță măsurile de la Spitalul Floreasca după decesul femeii arse pe masa de operație. Liderul USR crede că Victor Costache a deschis ochii în urma celor semnalate de deputatul Emanuel Ungureanu