Premierul Marcel Ciolacu se află zilele acestea într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, împreună cu o delegație, ocazie cu care a avut întrevederi cu înalți oficiali americani, dar și cu reprezentanți ai unor importante companii americane.

Printre acestea, și Google, premierul arătând că ar exista speranță ca această companie să investească „în centre de date și servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român”.

Din ce se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, Google ar fi interesată „să-și extindă afacerile în Europa de Est”, iar România le poate oferi ceea ce își doresc, mai ales că țara noastră „oferă acum prilejul investițiilor majore în centre de date și servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administrației publice, reforma digitală și transferul în cloud a sistemelor IT de stat”.

Pe Facebook, Ciolacu a mai arătat că „avem la dispoziție miliarde de euro din fonduri europene pentru creșterea accesului la servicii publice de calitate prin digitalizarea sistemului informatic guvernamental. Avem însă nevoie și de parteneri de anvergura Google pentru a construi un sistem modern și #eficient, astfel încât românii să nu mai fie puși pe drumuri la zeci de instituții, astfel încât să putem reduce evaziunea fiscala și să putem crește colectarea la buget.

Reprezentanții Google mi-au spus că România are o resursă umană uriașă în domeniul IT, specialiștii noștri fiind printre cei mai bine cotați pe plan mondial. Sunt convins că, folosind talentul lor și expertiza de top a Google, vom reuși să demarăm cele mai ambițioase proiecte în zona noilor tehnologii. Mai mult, vom da astfel un semnal clar și altor mari companii din IT care vor să se extindă în Europa de Est că aici, în România, găsesc oportunități excelente de dezvoltare a afacerilor!”.

Articolul precedentRAJA: ”Atenție, se oprește apa în zona Piața Amzacea din municipiul Constanța”
Articolul următorCîțu, oficial suspect în dosarul vaccinurilor; ce anchetează DNA