Aproape că nu există zi în care premierul Ludovic Orban să nu semneze decizii pentru numirea în funcții cheie a propriilor oameni. După ce a anunțat că vor urma destituiri și vor veni oameni pregătiți, Orban a început de fapt o „penelizare” a instituțiilor. Ieri, în Monitorul Oficial au fost publicate trei decizii de numire pe funcții și doar o singură eliberare din funcție.

Astfel, premierul a semnat decizia privind eliberarea lui Ionuț Barbu din funcția de director geenral al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci. Barbu fusese numit pe post în 2017, prin decizia premierului Mihai Tudose. Pe atunci în vârstă de 28 de ani, tânărul venea din postura de consilier local în Giurgiu, unde era și președintele organizației PSD.
n 2010, el a fost ales vicepreşedinte al Organizaţiei TSD Giurgiu, iar în 2014 a fost ales preşedintele organizaţiei la nivel municipal

În ceea ce privește numirile, de ieri Costel Barbu își va aduce aportul de profesionalism ca secretar general adjunct al Guvernului (cu rang de secretar de stat), Nini Săpunaru – secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Parlamentul, iar Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei primului ministru. Toți aceștia sunt membrii marcanți ai PNL: Cristi Barbu – secretarul general adjunct al formațiunii, Nini Săpunaru a deținut controlul partidului pe Vrancea și a fost parlamentar, în timp ce Virgil Guran este deputat PNL de Prahova.