Procurorii DNA fac joi dimineață percheziţii la Primăria Piteşti, la locuinţa primarului Tudor Pendiuc şi la sediile mai multor firme, într-un dosar care vizează fapte de corupţie din ultimii șapte ani, privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro. 

UPDATE Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost reţinut joi seara de procurorii DNA, în dosarul în care cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de un milion de euro. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunțat că procurorii fac 18 percheziţii în Bucureşti, Piteşti şi localităţile învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul la societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2007 – 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie”, a precizat conducerea DNA.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că instituţia publică unde se fac percheziţii este Primăria Piteşti. În același timp, procurorii percheziţionează şi locuinţa primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc.
Potrivit surselor citate, dosarul vizează fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice mai multor firme, la care procurorii fac percheziţii. Unul dintre aceste contracte are legătură cu achiziţiile făcute de Regia de Transport Public Piteşti, privind cumpărarea mai multor autobuze.
Prejudicul estimat de procurori în această cauză ar fi de aproximativ un milion de euro, fiind produs între 2007 şi 2014. Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.


Articolul precedentNicuşor Constantinescu a fost săltat de la Aeroportul Otopeni.
Articolul următorPercheziții la CJ Hunedoara Mircea Moloț si ginerele sau