Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost ridicat joi de poliţişti de la aeroportul Henri Coandă și a fost dus în faţa instanței, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Nicuşor Constantinescu a venit la București din Turcia, după ce fusese reținut marți de Poliția din Istanbul. Președintele suspendat al CJ Constanța s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. Pe numele său fusese emis un mandat de arestare preventivă de instanțele din România, deoarece nu s-a mai întors în țară la data stabilită de procurorii DNA.

Nicușor Constantinescu este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite. Alături de Constantinescu a fost trimis în judecată și Adrian George Gâmbuțeanu, directorul general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. În rechizitoriu, procurorii au reținut că Adrian Gâmbuțeanu, cu sprijinul lui Nicușor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziția Curții de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013.  

Articolul precedentNicuşor Constantinescu reţinut în Turcia. Era la Istanbul.
Articolul următorPendiuc a fost reținut de DNA. Paguba, 1 milion €