Sursă foto: Facebook/MApN
Sursă foto: Facebook/MApN

Medicii militari au organizat o caravană pentru investigații medicale, fiind prezenți pe Valea Barnii, în județul Alba.

A fost prezentă o echipă medicală care face parte din Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din Timișoara.

Caravana a fost desfășurată în parteneriat cu TVR-1, în cadrul campaniei ”Izolați în România”.

Medicii militari au ajuns pe Valea Barnii, în județul Alba, pentru asigurarea asistenței medicale locuitorilor cătunelor pentru care accesul la servicii medicale este dificil

Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”, au precizat mai mulți locuitori.

Acestea sunt cuvintele cu care echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost întâmpinată de locuitorii cătunelor de pe Valea Barnii”, au transmis membrii reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, într-un comunicat publicat astăzi, 6 octombrie, pe contul de Facebook.

Potrivit MApN, medicii militari au efectuat, la domiciliu, consultații și investigații medicale gratuite în specializările oftalmologie și O.R.L.

”Izolați în România” este o serie de 12 reportaje

Aceste reportaje prezintă poveștile unor oameni care trăiesc o viață în munți, la capătul unor poteci. Persoanele de aici nu beneficiază de drumuri, magazine sau medici.

Caravana medicală e un răspuns la nevoia celor izolați în munți de a fi văzuți de medici. Poteca e lungă și se coboară pentru pâine, arareori pentru medic”, au transmis inițiatorii proiectului.

Articolul precedentZeci de imagini și fișiere video pornografice cu minori găsite în telefonul unui bucureștean; bărbatul a fost arestat
Articolul următor30 de voluntari au adunat 210 saci cu deșeuri, igienizând un lac din Capitală
Jurnalist full-time / Pesimist part-time