Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Aproape un sfert dintre adolescenți spun că sunt supuși în școală comentariilor cu tentă sexuală la adresa lor și a corpului lor, transmite World Vision Romania.

Totodată, 17% spun că la școală cineva i-a atins într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri fiind vorba de colegii de la școală.

30% dintre profesori ar avea rețineri să reclame un abuz sexual

Dezbatem una dintre cele mai dureroase traume chiar acum, alături de specialiști și autorități care pot provoca o schimbare. Astăzi este Ziua Educației, o zi în care celebrăm reușite, dar vorbim și despre neajunsuri. Iar pentru copiii României, este extrem de important să fie protejați. În familie, la școală, în comunitate. Te așteptăm cu întrebări și curiozități în comentarii”, au precizat membrii World Vision Romania, o organizație neguvernamentală care desfăşoară programe pe termen lung în comunități rurale, cu accent pe educaţie şi protecţia copilului, angajament civic şi antreprenoriat.

Cei mai mulți copii spun că nu știu cui să se adreseze în momentul în care primesc comentarii cu tentă sexuală

Dezbaterea face parte din proiectul JUSTinAct, derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu asociațiile Vedem Just și Ecpat Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Abuzul sexual este şi violul, şi act sexual cu minor, şi pornografia infantilă, şi corupţia sexuală şi multe alte infracţiuni care nu sunt cunoscute publicului larg şi cu atât mai mult, nici copiilor”, a transmis, în același context și judecătorul Cristi Danileț, potrivit Observator.ro.

Articolul precedentAlertă internațională: Anumite siropuri de tuse au dus la moartea a 66 de copii
Articolul următorUn celebru producător executiv și scriitor a fost acuzat pentru agresiune sexuală
Jurnalist full-time / Pesimist part-time