În ceea ce-o privește pe Clotilde Armand, candidata USR la Primăria Sectorului 1, situația este destul de tulbure. Cu toate că aceasta a pozat, încă de la început, în „imaculata”, anchetele ulterioare au dovedit că realitatea nu este deloc cea pe care o pretinde aceasta. Astfel, de ce vrea Clotilde Armand să dea un post de europarlamentar, foarte bine plătit, pe un post de primar de sector al cărui salariu nu se ridică la nivelul celui mai devreme menționat? Din dragoste pentru cetățenii Sectorului 1? La o primă vedere, orice om de rând ar putea fi tentat să creadă în intenția dezinteresată a acesteia de a candida la Primăria Sectorului 1. Privind îndeaproape, însă constatăm că există posibilitatea ca omul de rând să nu știe, în realitate, cine este cu adevărat Clotilde Armand.
CV de candidat la Primăria Sectorului 1
Pentru a înțelege mai bine cine este unul dintre cei mai importanți candidați la Primăria Sectorului 1, trebuie mai întâi să înțelegem cine este aceasta, ca om, atât din punct de vedere social, cât și „carieristic”.
Astfel, Clotilde Armand s-a născut în anul 1973, în Pointe a Pitre (Franța), din părinți profesori. După finalizarea studiilor postuniversitare la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, Massachusetts (SUA), l-a întâlnit, de altfel, și pe actualul său soț român, Sergiu Moroianu, cercetător la a Institutul de Matematică „Simion Stoilow”. Firește, soțul român este principalul motiv pentru care Clotilde Armand a ajuns, în timp, să-și îndrepte atenția către România.
După o serie de locuri de muncă în străinătate, printre care în Statele Unite ale Americii și Franța, Armand „l-a prins pe Dumnezeul român de picior”, devenind manager a unor reprezentanțe de companii franceze, în România.
1991-2001 – manager al departamentului de consultanță al companiei multinaționale KPMG, în țara noastră.
2002-2004, a manager de proiect la compania franceză Alten (Toulouse, Hamburg).
2010-2013, director de inovație la compania franceză de stat GDF Suez Energie France, care ulterior și-a schimbat numele în Engie.
Începuturile Egis
Din 2013 până în 2017, Clotilde Armand a ocupat fotoliul de director general la Egis Group România și Bulgaria, iar între 2017 și 2019 a fost manager de dezvoltare pe Europa, la Egis Rail și Egis International.
Compania Egis este cunoscută în țara noastră pentru „valorosul” contract cu statul, obținut fără licitație, din care Egis a câștigat bani buni, căpușând Statul Român. Mai pe larg, compania Egis ar fi trebuit să supravegheze evoluția autostrăzii Transilvania, în timp ce Bechtel ar fi trebuit să execute lucrările. Cu toate că Bechtel nu și-a respectat contractul, Egis a continuat să primească bani chiar și în lipsa activității.
De ce vrea să fie Armand primar, totuși?
Revin asupra întrebării de la începutul articolului: de ce vrea Clotilde Armand să dea un post de europarlamentar, cu salariu mare și fără griji prea mari, pe unul mai prost plătit și mult mai solicitant, ca cel de primar al Sectorului 1? Mai ales, luând în calcul că nici prima oară când a candidat, povestea nu s-a sfârșit prea bine pentru aceasta? Foști membri USR, deveniți ulterior incomozi și dați afară „din ordinul” acesteia, povestesc că interesele ar fi legate de susținerea companiilor cu capital francez, din țara noastră.