Curtea de Apel București a dispus definitiv demolarea unui bloc de locuințe construit în Sectorul 5 al Capitalei, la adresa Intrarea Giurgiului nr. 8A, Sector 4, București (fosta Șoseaua Giurgiului nr. 164, Sector 5). Cum, inițial, blocul a fost construit pe spațiul verde, instanța a decis ca societatea comercială Codrea Company Imob SRL, cea responsabilă pentru construcție, să demoleze blocul, iar terenul să fie readus la starea inițială de spațiu verde.

Decizia dispusă de Curtea de Apel București

„Obligă pârâtul SC Codrea Company Imob SRL să aducă terenul situat în Șos. Giurgiului nr. 164, sector 4, București, pentru care a fost emisă autorizația de construire nr. 20-G/11.02.2016, la starea anterioară demarării lucrărilor de construcție. (…) Obligă pe fiecare dintre pârâții Codrea Company Imob SRL, Primăria Sectorului 5 București și Primarul Sectorului 5 București la plata către reclamanta Asociația de Proprietari a Blocului 5 a sumei de câte 999 lei cu titlu de cheltuieli de judecată din suma totală de 2.997 lei reprezentând taxă de timbru și onorariu avocat aferente primului ciclu procesual. Lămurește dispozitivul sentinței civile nr. 2.984/19.04.2019 în sensul că adresa imobilului-teren cu privire la care s-a dispus aducerea la starea anterioară demarării lucrărilor de construcție este Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 4, București (fosta Șos. Giurgiului nr. 164, Sector 5), teren care, în cuprinsul Autorizației de construire nr. 20-G din 11.02.2016, figurează cu adresa str. Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 5, București”, se arăta în decizia tribunalului.

Retrocedare cu schepsis

În 2001, aproximativ un hectar de spațiu verde aflat pe Șoseaua Giurgiului nr. 164 a fost retrocedat, proprietarul luând decizia de a vinde pe loturi această suprafață unor investitori care, ulterior, au început construcția unor imobile pe respectivul spațiu verde. Supărați, locuitorii blocurilor mai vechi din zonă au acționat în instanță, reclamând ca inadmisibil faptul că au fost privați de spațiul verde și, mai mult decât atât, noile construcții răsăriseră mult prea aproape de blocurile acestora.

EXCLUSIV. Dovada mitei electorale dată de Florea Daniel

Primăria Sectorului 5 a dat ilegal autorizație

Cetățenii au reclamat în repetate rânduri faptul că Primăria Sectorului 5 ar fi dat în mod ilegal autorizație de construcție pentru o serie de imobile, cu toate că repectivul teren ar fi, în realitate, parte din Sectorul 4 al Capitalei, judecând după ultimele intabulări.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentS-a găsit pesedeu la peneleu. Cine sunt plimbăreții anului?
Articolul următorAdevăratul motiv pentru care Clotilde Armand e gata să dea funcția de europarlamentar pe cea de primar al Sectorului 1
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.