Daniel Băluță si Gabriela Firea

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, se pregătește să avanseze în ierarhia PSD. Recent, acesta și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Sector 4 și și-a anunțat candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte al partidului, poziție pentru care are toate șansele de a fi validat.

Pe 9 august, în cadrul Consiliului Politic Național (CPN), social-democrații vor desemna candidații pentru conducerea partidului, pentru alegerile prezidențiale și vor stabili regulile pentru Congresul din 24 august.

La acest Congres, Daniel Băluță ar putea să ocupe locul Gabrielei Firea ca prim-vicepreședinte, în timp ce Sorin Grindeanu își va păstra poziția.

În prezent, Gabriela Firea și Sorin Grindeanu sunt prim-vicepreședinți ai PSD, însă plecarea Gabrielei Firea la Bruxelles va diminua implicarea sa în politica internă a partidului.

De asemenea, Daniel Băluță ar putea prelua șefia PSD București, funcție deținută în prezent de Gabriela Firea, dar acest lucru va fi stabilit de votul colegilor.

Totodată, PSD va crea patru noi posturi de vicepreședinți, care, conform surselor, vor fi ocupate de Alfred Simonis, Gheorghe Șoldan și Rareș Hopincă. Europarlamentarul Mihai Tudose, care a refuzat o posibilă funcție de comisar, ar putea să preia conducerea Consiliului Național de la Vasile Dîncu.

Am stabilit, pentru a nu modifica statutul în ceea ce privește candidaturile, ca acestea să fie pe bază de moțiuni. Candidatura președintelui va include și lista vicepreședinților. Vom modifica doar un aspect la începutul Congresului, ca procedură legală, mărind numărul de vicepreședinți de la patru, pe domenii de activitate la opt pe domenii de activitate și opt pentru fiecare regiune de dezvoltare a României”, a declarat Marcel Ciolacu la Consiliul Politic Național al PSD.

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentFenechiu, deranjat că PNL este criticat de un „partid de 8%”
Articolul următorDirector al Administrației Naționale a Apelor Române, acuzat că dezvoltase afaceri din banii instituției de stat
Senior partner Ziarul de Investigatii