Năstase crede că biciclistului Iohannis nu îi pasă de infrastructura sportivă

Președintele Klaus Iohannis s-a fotografiat ieri în timp ce se deplasa la Palatul Cotroceni cu bicicleta, prilej oportun pentru Adrian Năstase pentru a analiza situația competițiilor sportive și, mai ales, a infrastructurii, cea lăsată de izbeliște de administrație, în opinia acestuia

Foto: blog Adrian Năstase

Fostul premier, Adrian Năstase, s-a revoltat pe blog, după ce a văzut imaginea care ieri a devenit virală, ce îl înfățișează pe președintele Klaus Iohannis deplasându-se pe bicicletă la Palatul Cotroceni, adică la locul de muncă.

Adrian Năstase, ironic: „Mens sana in corpore sano”

Năstase a remarcat că nouă, românilor, ne-ar plăcea să ne mândrim cu această sintagmă, însă că, în realitate, lucrurile nu ar sta chiar așa. Cel puțin nu la nivelul competițiilor sportive oficiale. „Ce se intâmplă in realitate? Lipsa de interes pentru infrastructura sportivă si pentru sportul de masă (ca premisă pentru sportul de performantă) sunt tot mai evidente”, a mai scris Adrian Năstase.

Mai mult, acesta și-a amintit și de perioada în care ocupa funcția cea mai importantă de la Palatul Victoria. „Erau unii care mă injurau pentru construirea, in mandatul meu de premier, a celor 420 de săli de sport pentru liceele din Romania. Acum, in mod „elegant”, doar ignoră subiectul”.

Consecintele s-au văzut inclusiv in rezultatele atletilor romani la Olimpiade, în opinia fostului premier

  • Olimpiada din 2004 – 19 medalii (8+5+6); locul 14 pe natiuni;
  • Olimpiada din 2008 – 8 medalii (4+1+3); locul 17 pe natiuni;
  • Olimpiada din 2012 – 9 medalii (2+5+2); locul 27 pe natiuni;
  • Olimpiada din 2016 – 4 medalii (1+1+2); locul 47 pe natiuni;
  • Olimpiada din 2020 – 4 medalii (1+3+0). locul 37 pe natiuni (cu o zi inainte de incheierea competitiilor).

În încheiere, fostul lider social democrat i-a rugat pe cititori să-și exprime părerea cu privire la cele scrise. „Aștept, mai ales, părerea reziștilor…”, scrie Adrian Năstase pe blog.

Năstase crede că biciclistului Iohannis nu îi pasă de infrastructura sportivă
Foto: preluare Hotnews.ro

Citește și: Domenico Paviglianiti, cunoscut drept „Capo di tutti capi”, a fost arestat în Spania

Articolul precedentAm pretenția că scriu pentru oameni deștepți, care nu citesc doar titlul
Articolul următorFirea acuză dubla măsură, în ceea ce privește achiziția de autobuze electrice, în Capitală: „Nimeni nu pare deranjat! Sau scandalizat!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.