Europarlamentarul Rareș Bogdan amenință cu (aproape) o revoltă pentru a schimba situația din vama Kulata, singurul punct de frontieră dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia. De câteva zile, aici sunt cozi interminabile, în ciuda asigurărilor date de Ministerul Afacerilor Externe că circulația se va desfășura fără aglomerări. A remarcat asta și Rareș Bogdan, care a anunțat că va discuta cu toți cei care îl vor lua în seamă pentru ca românii să fie tratați omenește. Ce nu spune sau nu știe Rareș Bogdan este că duminică, Grecia a anunțat închiderea frontierei pentru cetăţenii din Serbia până la 15 iulie, din cauza focarului de coronavirus din această ţară. Practic, se poate și mai rău.

Am ajuns la Bruxelles și mă voi adresa chiar astăzi Comisiei Europene și voi cere să oprească tratamentul inuman la care sunt supuși românii la frontierele grecești! Cum este posibil așa ceva? Peste 500 de mii de români tranzitează anual granițele Greciei, iar turiștii noștri pe zona estivală sau culturală aduc acestei țări încasări de 1 miliard de euro în câteva luni! Coada în această dimineață a depășit 10 km și s-a înaintat și continuă să se înainteze extrem de greu la Vama KULATA, poarta de intrare în Elada lui Homer, Sofocle, Platon și Aristotel. Este inadmisibil să supui copii la testul COVID, să terorizezi oamenii, să-i sperii, să-i tratezi ca și când ar fi ciumați! Sa blochezi ore în șir 20 de copii sub 10 ani în avion sau într-un spațiu închis și impropriu pe Aeroporturile din Heraklion și Atena. Unde este libera circulație din UE? Este adevărat că doar românii sunt supuși testului COVID? Ce-i cu discriminarea asta? Voi adresa de asemenea o interpelare în cadrul celui mai mare Grup politic din PE. Mă aștept ca premierul Kyriakos Mitsotakis să ia măsuri, iar calvarul să înceteze, iar ambasadorul grec la București sa fie chemat în Centrala MAE pentru a da explicații. Românii NU sunt cetățeni de rang 2. Gata cu capul plecat, România trebuie să stea în Primul RÂND în Europa. Suntem o forță și umilința trebuie să înceteze pentru totdeauna”, e de părere europarlamentarul liberal.

Articolul precedentPonta e dezamăgit că doar Pro România se gândește la români
Articolul următorRomânia riscă infringementul și returnarea către Bruxelles a 55 milioane euro din cauza tupeului în afaceri a fostului senator PSD Ilie Ciuclea