rezultate referendum justitie sondaj INSCOP

Procurorii anticorupție au confirmat că au demarat cercetări într-un dosar în care se verifică aspecte care țin de votul din diaspora. Direcția Națională Anticorupție încearcă să afle dacă a fost cineva vinovat pentru modul în care s-a desfășurat votul în străinătate, când sute de mii de români au stat la cozi imense pentru ca în final să nu mai fie lăsați să voteze.

La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetățenii din afara granițelor țării la alegerile pentru Parlamentul European și la Referendumul desfășurate la data de 26 mai 2019. Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul D.N.A a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală”, spun procurorii anticorupție.

Articolul precedentFostul primar al Piteștiului a fost condamnat definitiv
Articolul următorAcțiune de amploare în Vâlcea. Percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic cu substanțe toxice, folosite inclusiv la fabricarea dinamitei