Fostul primar al Piteștiului a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, în dosarul în care era cercetat pentru că asfaltase drumul care ducea la vila fostei sale secretare. În cauză a fost judecat atât Tudor Pendiuc, cât și fostul director al Administrației Domeniului Public Pitești, Florentin Mircea Braniște.

Respinge cererea de repunere pe rol formulată de inculpatul Pendiuc Tudor având în vedere poziţia acestuia exprimată la termenul din data de 03.12.2018, cum că nu doreşte să dea declaraţii în faţa instanţei de apel. Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând dispune următoarele. Înlătură soluţia de achitare dispusă faţă de inculpaţii Pendiuc Tudor şi Branişte Florentin Mircea. Condamnă pe inculpatul Pendiuc Tudor la pedeapsa închisorii de 2 ani. Interzicere inculpatului Pendiuc Tudor exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp ca pedeapsă accesorie. Suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în sentința definitivă a Curții de Apel Pitești.

Totodată, judecătorii au dispus ca, timp de 90 de zile, acesta să presteze muncă neremunerată la Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Braniște a primit aceeași pedeapsă, doi ani cu suspendare, și i-a fost interzis dreptul „de a ocupa funcţia de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti”. „Constată că inculpatul Branişte Florentin Mircea a achitat valoarea prejudiciului în cuantum de 27.747 lei, conform chitanţei seria ADP nr. 000008264 din 07.02.2017. Înlătură dispoziţia primei instanţe privind restituirea către inculpatul Branişte Florentin Mircea a sumei de 27.747 lei. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06 iunie 2019, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, se mai arată în sentință.

Inițial, cei doi au fost achitați la Tribunalul Argeș, după ce în 2017 procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești îi acuzau de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

În luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești.

Suprafața de teren respectivă (506,6 m2 – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul primăriei Pitești. În cauză Administrația Domeniului Public Pitești s-a constituit persoană vătămată și parte civilă cu suma de 27.747 lei, sumă ce a fost achitată integral de inculpatul Braniște Florentin-Mircea”, se arăta la acea dată în informarea DNA.

Articolul precedentPrimari trimiși în judecată pentru fraudarea fondurilor europene. Unul dintre ei s-a ales cu poprire pe conturi
Articolul următorZeci de plângeri penale după ce românii din diaspora nu au putut vota. DNA a deschis dosar penal