Foto: Profimedia Images / preluare Digi24

Parlamentarii europeni au votat prelungirea certificatului Covid UE pentru încă un an cu 432 de voturi pentru, 130 împotrivă și 23 de abțineri.

Sistemul va rămâne în vigoare și după data de 30 iunie, iar dozele de rapel ale vaccinului împotriva coronavirusului sunt necesare pentru ca cetățenii europeni să fie considerați „complet vaccinați” pe certificatul Covid UE.

În conformitate cu normele actuale, odată ce o persoană a primit un rapel, certificatul digital Covid UE nu expiră.

Reamintim că certificatele digitale Covid UE au fost introduse în urmă cu un an, pentru a facilita călătoriile între statele membre Uniunii Europene. Cu toate acestea, în Irlanda și alte câteva țări europene nu mai este necesar certificatul.

Liber în vacanță, fără certificat de vaccinare, în Grecia

Spre exemplu, românii care vreau să călătorească în Grecia în această vară nu mai au nevoie de documentul care să ateste faptul că s-au vaccinat împotriva Covid-19. Ministrul grec al turismului, Vasilis Kikilias, a declarat că în perioada 1 mai- 31 august nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-Covid de către turiști.

„Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate”, a spus Kikilias, potrivit Digi24.

De asemenea, oficialul grec a anunțat, în urmă cu o zi, că va suplimenta personalul din vămile din nordul Greciei din cauza cozilor care se formează.

„Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut”, a mai spus ministrul grec al Turismului.

Totodată, acesta a declarat că turiștii români sunt foarte importanți pentru turismul grecesc.

„Turiştii români sunt foarte importanţi pentru noi. Aşteptăm în acest sezon peste un milion de turişti din România Am discutat cu reprezentanţii industriei din România şi am înţeles că Grecia va fi anul acesta principala destinaţie a românilor în afara ţării voastre”, a mai spus oficialul grec.

Reamintim că la jumătatea lunii aprilie, Grecia a renunțat la majoritatea restricțiilor impuse în timpul pandemiei de Covid-19.

Citește și articolul:Percheziţii în Galaţi: medicii au falsificat certificate de vaccinare anti-Covid

Articolul precedentUn soldat rus descrie torturile la care sunt supuși ucrainenii: ”Folosim metoda celor 21 de trandafiri”
Articolul următorData de 13 mai vine cu noi avantaje pentru programele „Rabla” şi „Rabla Plus”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.