Procurii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară au efectuat, joi, opt percheziții la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Acestea au legătură cu un caz ancheta în SUA, cu privire la clonarea de carduri bancare, în gruparea investigată de autoritățile americane fiind implicat și un cetățean român.

În luna octombrie 2020, autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii unei grupări infracționale organizate, din care făcea parte și un cetățean român, grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice, respectiv operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

se arată în comunicatul DIICOT

Din cercetările efectuate de către autoritățile judiciare din SUA a rezultat faptul că, în perioada martie 2019 – iunie 2020, cetățeanul român împreună cu ceilalți membri ai grupării au desfășurat activități de montare de dispozitive de skimming la ATM-uri de pe raza orașului Miami Beach, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani din conturile persoanelor vătămate.

Cinci bolizi de lux au fost confiscați

Potrivit sursei citate, o parte din sumele de bani astfel obținute au fost transferate de către suspect pe teritoriul României, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

În urma acestor cercetări a rezultat faptul că suspectul a ascuns proveniența acestor sume de bani, prin încredințarea acestora către diferite persoane, în scopul utilizării ulterioare pentru satisfacerea unor nevoi personale și prin achiziționarea, prin interpuși, a unui număr de 5 autoturisme de lux (valoare aproximativă de 840.000 euro), care au fost ridicate și predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Pe lângă acestea au fost confiscate și 15 telefoane mobile, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri și mai multe sume de bani. În acest dosar au fost interogate 15 persoane.

Percheziții într-un dosar cu înscrisuri oficiale false

Articolul precedentDrulă a anunțat eliminarea taxei de pod de la Ruse
Articolul următorTanczos Barna ar vrea să exporte urși, dar nu-i vrea nimeni