Cum îl scapă Iohannis pe Pomohaci de închisoare

Norocul pare să fie de partea lui Cristian Pomohaci și de data aceasta

Captură

Dincolo de vestitul scandal cu minorii care l-au acuzat pe Cristian Pomohaci de abuz sexual, fostul preot s-a confruntat inclusiv cu un proces intentat împotriva lui, pe motiv de evaziune fiscală. Mai exact, anul trecut, acesta a fost condamnat definitiv la închisoare pentru fapta expusă mai devreme. Ieri, 5 mai, cazul s-a rejudecat, iar Pomohaci a cerut, prin avocatul său, înlocuirea pedepsei cu închisoarea cu o amendă, informează G4Media.ro.

Legea promulgată de Klaus Iohannis l-a motivat pe avocatul lui Pomohaci să introducă acțiunea

În data de 1 aprilie a.c., președintele Klaus Iohannis promulga legea PSD-ului, potrivit căreia evazioniștii „mici” au posibilitatea să scape de închisoare, în cazul în care achită prejudiciul. Observând posibilitatea ivită, avocatul lui Cristian Pomohaci a intentat de urgență o acțiune, motivând că fostul preot și-ar fi achitat integral prejudiciul creat statului, de 28.000 de euro, așa cum a fost el calculat în urmă cu trei ani.

Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv anul trecut, totuși.

„Dacă legea nouă prevede în locul pedepsei închisorii numai amenda, pedeapsa aplicată se înlocuiește cu amenda, fără a se putea depăși maximul special prevăzut în legea nouă. Ținându-se seama de partea executată din pedeapsa închisorii, se poate înlătura în totul sau în parte executarea amenzii”, se arată în articolul 6 din Codul Penal.

Iohannis a promulgat pe data de 1 aprilie legea nr. 55 din 31 martie 2021 de modificare a legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, cu toate că o putea reîntoarce în Parlament, acum că acesta nu mai este controlat de inițiatorii legii.

USR PLUS Iași, o întreagă listă de revendicări pentru pace: „O alianță poate fi formată numai împotriva lui Mihai Chirica”

Articolul precedentUSR PLUS Iași, o întreagă listă de revendicări pentru pace: „O alianță poate fi formată numai împotriva lui Mihai Chirica”
Articolul următorRenate Weber e de acord cu campania de vaccinare, dar atrage atenția asupra încălcării drepturilor și libertăților individuale
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.