De când a început să fie un nume sonor în viața politică autohtonă, Nicușor Dan s-a remarcat prin blândețea lui. Până și atunci când se războia cu Gabi Firea, parcă mai de grabă ar fi invitat-o la un picnic, decât să se lupte în cuvinte grele cu aceasta. O blândețe aparentă, firește. Nu de alta, însă un om cu adevărat blând și nu doar aparent, nu ar putea să facă ceea ce face Nicușor Dan.

Nicușor Dan, sub imperiul „bunelor intenții”

V-ați putea întreba ce face Nicușor Dan așa de grav? Așa cum am zis și în titlu, îi apără până și pe penali. Mai exact, vorbim despre un om de afaceri cu iz de „afacerist ilegal”, căruia Nicușor Dan îi ținea partea.

Mihai Mitrache, zis și Câinele, este patronul restaurantului „Medieval” din „Orășelul Copiilor”, restaurant construit pe baza unei case vechi pe care ulterior a modificat-o după bunul plac până i-a adăugat și mansardă, și etaj, și terasă pe domeniul public, timp în care a jucat leapșa vânzării-cumpărării cu membrii familiei lui. Poate-poate se pierde urma și el mai câștigă un pic de timp. Treabă care nu l-a ajutat prea mult pe Mitrache, întrucât restaurantul său ar fi fost demolat de către autorități.

Revenind la Nicușor Dan, acesta îl apără pe mai devreme menționatul spunând că demolarea restaurantului „Medieval” ar fi o măsură abuzivă luată de autorități.

Mai mult decât atât, în timp ce apără personaje asemenea lui Mitrache, „băiatul bun” Nicușor Dan târăște prin săli de judecată 70 de familii, pe motiv că își dorește anularea autorizației de contrucție a clădirii în care acestea locuiesc.

Încă odată ni se dovedește faptul că nimic nu este ceea ce pare a fi. Odată considerat speranța Capitalei, omul din spatele titulaturii de „Salvați Bucureștiul” se dovedește a fi doar o iluzie bine învelită în staniol.

Îi sugerez lui Nicușor o schimbare de imagine: „Salvați doar partea aia din București care-mi convine mie” – un nume mai cinstit și mai aproape de adevăr.

Articolul precedentDacă Costel Alexe nu se implică, se implică Mihai Goțiu
Articolul următorNegustorul de suflete, partea 1: Cu tancul peste victimele de la Colectiv
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.