Sursa: Facebook

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va primi o distincție chiar din mâna președintelui Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii organizate de Academia de Studii Economice (ASE).

Potrivit Agerpres, Juncker se află astăzi într-o vizită la Bucureşti, urmând a fi primit de preşedintele Klaus Iohannis şi i se va acorda titlul Doctor Honoris Causa din partea ASE.

Ceremonia are loc în contextul manifestărilor organizate de Academia de Studii Economice cu prilejul împlinirii pe 6 aprilie a 110 ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior.

Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale, denumirea inițială a primei universități economice a țării, a fost înființată la 6 aprilie 1913 prin Decretul Regal al lui Carol I. Standardelor înalte, stabilite de înaintașii cei mai reprezentativi, precum ctitorul nostru, Nicolae D. Xenopol, prim-ministrul Titu Maiorescu, iluștrii profesori și rectori Stanislas Cihoski, Ion Răducanu, Gheorghe Tașcă, Virgil Madgearu, Nicolae Iorga, Victor Slăvescu, le-au răspuns generații și generații de cadre didactice, la loc de cinste numărându-se Nicolae N. Constantinescu, Emilian Dobrescu, Iulian Văcărel, Vladimir Trebici, Alexandru Gheorghiu, Gheorghe Dolgu, mulți alții. Academia de Studii Economice din București este mândră să fie de 110 ani o prezență de excelență în rândul universităților de profil economic și de administrație publică din România”, explică ASE contextul.

Conform programului anunțat, evenimentul va începe la ora 10.30 și va avea loc în cadrul Ședinței Senatului Festiv al ASE, Aula Magna. Titlul pe care îl va primi Jean-Claude Juncker este unul onorific, acordat unor persoane eminente de către o universitate, o instituție de înalte studii sau de o organizație care le grupează pe cele două. Acest titlu se acordă în special persoanelor care s-au distins în anumite domenii profesionale, sociale sau politice și, de regulă, nu are legătură cu educația urmată de cel în cauză.

În vârstă de 68 de ani, Juncker a fost ministru de finanțe luxemburghez între 1989-1995 și prim-ministru al Luxemburgului între 1995 și 2013. În 2014 Juncker a fost ales de Parlamentul European în funcția de președinte al Comisiei Europene, începându-și mandatul în data de 1 noiembrie 2014, mandat pe care l-a deținut până pe 30 noiembrie 2019.

Articolul precedentEXCLUSIV zin.ro – Guvernul generalului Ciucă îi trimite pe români cu forța ”în misiune”! Lupta cu emisiile poluante devine sarcină de stat
Articolul următorPercheziții în Arad: peste un milion de tone agregate minerale, exploatate fără autorizație