O grupare de români comanda pe internet asasinate la comandă

Membrii rețelei au fost percheziționați de către procurii DIICOT.

Cinci români care au administrat un site unde puteau fi comandate şi plăti asasinate sunt cercetați de către procurii DIICOT. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au coordonat efectuarea de către D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj și S.C.C.O. Hunedoara a unui număr de 7 percheziții domiciliare realizată în județele județelor Gorj și Hunedoara.

Perchezițiile au fost efectuate în baza unei cereri de comisie rogatorie transmisă de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, într-o cauză privind anchetarea mai multor cetățeni români care sunt suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor. Autorităţile judiciare din SUA vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet unde erau postate oferte pentru servicii de contractarea de asasinate la comandă.

Cum acționa grupul

Site-urile erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care utilizează programe informatice care ascunde traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile acceptau plata serviciilor exclusiv în monedă electronică.

Autoritățile din SUA au identificat un grup format din cinci sau mai multe persoane din România care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și pentru spălarea sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor. Prejudiciul creat în urma activității infracționale este estimat la aproximativ 500.000 de euro. În urma perchezițiilor domiciliare făcute au fost descoperite și ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză, fiind indisponibilizată suma de 30.000 de lei.

5 suspecți și 4 martori au fost conduși la sediul unităților de poliție pe raza cărora au fost efectuate perchezițiile domiciliare, pentru audieri și continuarea cercetărilor. Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Hunedoara și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Grupării Mobile de Jandarmi Alba. La activitățile desfășurate au participat și reprezentanți ai Homeland Security Investigations – United States of America și ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la București, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Un elev din Botoșani susține că a fost incendiat de colegii de clasă

Articolul precedentUn elev din Botoșani susține că a fost incendiat de colegii de clasă
Articolul următorAvertisment pentru români: „Trebuie să spunem franc: urmează o criză economică”