Rușine, Iulian Bulai, c-ai fost indecent în Parlament și-ai spus ”extremist”!

Când ”extremist” e calomnie, dar ”bou” e limbaj normal în Parlament

21 de parlamentari din Alianța pentru Unirea Românilor cer sancționarea lui Iulian Bulai de la USR, pentru c-a folosit limbaj calomnios în Parlament, la adresa partidului din care fac parte.

În cerere sunt citate câteva articole de lege, care vorbesc despre cum deputații și senatorii trebuie să se supună normelor de conduită civilizată, să nu înjure, să nu scuipe, să nu calomnieze, să nu-i stânjenească pe alții, și câte și mai câte.

Articole de bun-simț, am fi tentați să spunem. Și, dacă Iulian Bulai a înjurat, să fie pedepsit!

Cererea a fost depusă, adevărul e cam așa:

Bulai a vorbit după Sorin Titus Muncaciu de la AUR care a spus câte ceva despre o ”dictatură sanitară”.

Ce a spus Bulai?

Nu o să comentez pe marginea intervențiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reușește să înțeleagă unde este România acum.

Acest fragment se regăsește și în cererea de sancționare și e motivul pentru care săracii băieți s-au simțit calomniați. Ba chiar răniți în amorul propriu, că ei nu sunt extremiști și nu e frumos să te iei de alți băieți în Parlament.

Nu mi s-a părut că au fost la fel de sensibili când colegul lor, Tănasă, spunea (tot în Parlament): ”Bă, dacă te bag în … mă-tii o să zici că am ceva cu tine. Du-te dracu’ de bou. Tu, pe lângă George Simion, eşti un zero barat! Eşti un securist, puţi de la o poştă a securism.

Presupun că, din punctul lor de vedere, Tănasă era extrem de elegant în acele momente.

La fel de elegant era și când vorbea despre ”fetițele de la USR”, care au îndrăznit să-l calce pe bombeu. Atunci Tănasă nici nu calomnia, nici nu jignea. El spunea niște adevăruri, ca un bărbat adevărat.

De ce a spus Iulian Bulai despre AUR (fără să-i numească direct) că ar fi un partid extremist?

Păi, mă, Bulai, da` cum să spui așa ceva? Nu ți-e rușine să spui așa ceva despre un partid ai cărui membri s-au făcut remarcați doar prin toleranță excesivă și discursuri mai mult decât moderate?

Nu este Claudiu Târziu, co-președintele AUR, fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și unul dintre susținătorii mișcării antiavort? Nu spunea el că homosexualii ”se împerechează mai rău ca dobitoacele”? Nu tot el punea egal între homosexualitate și pedofilie, incest, zoofilie sau necrofilie? Doar cuvinte pline de toleranță și iubire spune Claudiu Târziu.

În același spirit de toleranță și iubire, nu era George Simion printre cei care au intrat cu forța în cimitirul eroilor din Valea Uzului și-au distrus dintre cruci? Și nu cumva era alături de niște băieți de la Noua Dreaptă? Tolerant și deloc extremist George Simion…

Dar nu cumva face parte din AUR încă un exemplu de toleranță și discurs despre egalitate și fraternitate, Sorin Lavric? Nu spunea el duios că femeile sunt proaste și folositoare doar pentru sex și pentru a le suci mințile bărbaților? Nu susținea el, dintr-o dorință maximă de egalitate, că rromii sunt ”sunt o plagă socială”, capabili doar să fure, să cerșească sau să ”codoșească”? Ce discurs mai înălțător despre toleranță poți dori?

Ei, da` cum să spui despre ei că ar fi extremiști? Alo, Bulai, da` ce argumente ai să calomniezi în halul ăsta? Pe ce îți întemeiezi spusele? La colț cu tine! Meriți, dom`le, să fii sancționat pentru limbajul execrabil, josnic și de-a dreptul răuț pe care l-ai folosit!

Bine, dacă, carecumva, o să fii pedepsit pentru c-ai fost derbedeu, îți sugerez să iei lecții de bună purtare de la colegul Tănasă. Te-nvață el, sigur, cum trebuie să te comporți în Parlament, în așa fel încât să te susțină și partidul, necondiționat.

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, despre vaccinarea prin intermediul medicilor de familie
Articolul următorLiderul CDU (Germania) vrea o carantină mai dură pentru următoarele săptămâni
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.