S-a dat startul campaniei de vaccinare, iar în data de 5 ianuarie 2021, în spitalele din județul Slobozia, vaccinul anti-COVID-19 a fost distribuit în cutii de pizza.

Nu doar ”ambalajul” a constituit un subiect de critică, dar și punctualitatea: faptul că vaccinul a venit târziu.

Publicația locală independentonline.ro a menționat că, deși vaccinarea a fost anunțată pentru ora 10:00, acțiunea de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a întârziat cu aproximativ 2 ore.

Motivul care a stat la baza lipsei de organizare ar fi fost distribuția greoaie a serului de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului Cantacuzino.

Vaccinul anti-COVID-19, distribuit în cutii de pizza la spitalul din Slobozia / Valeriu Gheorghiță: Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care este transportat

Vaccinul anti-COVID-19, distribuit în cutii de pizza

Pentru a răspunde la întrebările jurnaliștilor, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că nu are amănunte în legătură cu situația dată și a adăugat că este vorba doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial.

Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”.

Virgil Musta: vaccinul nu avea cum să vină în cutii de pizza

La o zi după ”incident”, Virgil Musta a decis să aducă critici cu privire la transportarea vaccinului. Din punctul său de vedere, cutiile de pizza reprezintă ceva „ciudat”. De asemenea, ajungând la subiectul dozelor rămase nefolosite, Musta este de părere că acest fapt arată o lipsă de organizare.

Virgil Musta critică vehement transportarea vaccinului în cutiile de pizza: ‘E o situație ciudată! Arată o lipsă de organizare’

Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza. Astfel nu-mi închipui sau nu știu cum s-a întâmplat acest lucru. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza în congelatoarele acelea, la -80 de grade, e aproape imposibil”, a declarat Virgil Musta într-o intervenție telefonică în platoul B1 TV.

Dincolo de estetic, siguranță, punctualitate sau amuzament, medicii care s-au imunizat consideră că vaccinul este singura cale prin care pandemia poate fi stopată.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentLa Constanța, de Bobotează, boii au fost păziți de jandarmi
Articolul următorPSD pune etichete: Cîțu, considerat „un mitoman”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time