Cristian Petrescu, directorul general al Centrului Național de Învățământ Turistic (CNIT), reacționează la declarațiile lui Claudiu Năsui, actualul ministru al Economiei, la adresa instituției pe care o conduce. Directorul CNIT încearcă să convingă că instituția în fruntea căreia se află din februarie 2020 este una care își face treaba și nicidecum nu ar fi una care doar consumă bani degeaba. Pe scurt, Petrescu califică declarațiile despre CNIT ca fiind „dezinformări demne de Radio Erevan”.

Afirmă dl. Năsui: CNIT nu a organizat cursuri înainte de 2017. Normal, pentru că anterior anului 2017 Compania nu era Centrul Național de Învățământ Turistic, ci Compania de Investiții în Turism. Nicio legătură cu școala. Abia în 2017 a redevenit, după o pauză de 8 ani, o companie de stat cu atribuții de școală de turism.
Eu am preluat mandatul de conducere a CNIT abia în februarie 2020, în debutul pandemiei iar acum sunt în derulare două proiecte europene, în care sunt formate 250 de persoane (de 10 ori mai mult decât în perioada anterioară). În plus, suntem în evaluare cu un alt proiect european, în care vom forma, pe competențe digitale, încă 150 de angajați în turism.

Afirmă bombastic dl. Năsui că valoarea salariului mediu al salariaților în cadrul CNIT este de 19.500 lei!!?!! Nu, domnule ministru, nu este de 19.500 lei cum susțineți în postarea preluată ca o gălușcă de toată presa, ci muuuuuult mai mică. Sunt salariați care au minimul pe economie, adică 1.800 de lei în mână. Ba chiar și pe acelea le-am redus, prin repartizarea salariaților pe proiecte, deci plătite din fonduri europene.
Toți acești salariați ai CNIT (pe lângă programele de formare pe care le derulează) au grijă ca bunurile din proprietatea statului, două hoteluri, trei restaurante, baza de agrement și 66.000 mp în nordul Bucureștiului, în valoare de peste 46 de milioane de euro, să fie exploatate așa cum trebuie de către asociații privați, tocmai ca să aducă venituri statului, adică românilor.
Era de ajuns o întrevedere în care să primiți explicațiile legate de ce realizează CNIT și salariații săi și ați fi înțeles situația reală. Nu știu cine v-a “servit” aceste cifre și informații, eu l-aș da afară pentru dezinformarea pe care v-ați asumat-o.
Așadar, postarea Dvs. este doar o poCNIToare, o fumigenă pentru presă, ca la Radio Erevan: nu stăteau ci munceau, nu câștigau mult ci puțin și nu mâncau banii românilor ci le aduceau profit”, scrie Cristian Petrescu la rândul său, pe Facebook.

Articolul precedentAlexandru Rafila cere redeschiderea școlilor
Articolul următorGunoiul sibienilor, mai scump cu peste 300%