90.000 de copaci plantați pentru înființarea primei păduri comunitare din România

Până acum, în Pădurea Comunitară Cama au fost plantaţi 135.000 de arbori şi arbuşti din 55 de specii, pe o suprafaţă de 20 de hectare.

Un număr de 90.000 de copaci ar urma să facă parte din prima pădure comunitară din România, în urma unei campanii de plantare ce va avea loc în perioada noiembrie – decembrie derulata de Asociaţia MaiMultVerde, la Mârşa (judeţul Giurgiu), Talpa (judeţul Teleorman) şi în Giurgiu. Iniţiativa se va derula cu ajutorul autorităţilor locale, a peste 600 de voluntari şi a companiilor partenere, potrivit g4media.ro.

Campania de plantări de toamnă, organizată de Asociaţia MaiMultVerde, a început pe data de 12 noiembrie, prin înfiinţarea Pădurii de Miere de la Mârşa, în judeţul Giurgiu

„Pădurea de Miere” presupune 20.000 de salcâmi şi duzi care vor aduce polenizatori în zonă, ajutând la prevenirea degradării solului. La Talpa, în judeţul Teleorman, vor fi plantaţi  25.000 de puieţi de salcâm, în cadrul campaniei de împădurire denumită „România plantează pentru mâine”. Astfel, pe 30 noiembrie, s-a desfășurat la Talpa ultima acţiune de plantare din acest an, „Ziua comunităţii în natură”, la care au participat toți care au dorit să contribuie la un viitor mai verde.

 „În această perioadă, MaiMultVerde realizează şi un aliniament stradal de 12 km, între Videle şi Mârşa. Cu sprijinul primăriilor din cele două localităţi şi cu susţinerea OMV Petrom, 15.000 de plopi vor oferi rol de protecţie, de ameliorare a climatului şi calităţii aerului în această zonă. Plopii sunt arbori care ajung la înălţimi de 40-50 metri şi o circumferinţă de până la 2,5 metri. Este o specie rezistentă, nepretenţioasă, cu creştere rapidă, iar copacii maturi sunt rezistenţi la ger şi secetă, la fum şi la praf, lucru care îi face ideali pentru a fi folosiţi în aliniamentele stradale”, a comunicat organizația de mediu.

Până acum, în Pădurea Comunitară Cama au fost plantaţi 135.000 de arbori şi arbuşti din 55 de specii, pe o suprafaţă de 20 de hectare. Pădurea comunitară reprezintă un concept unic în ţară, care poate deveni un exemplu de bune practici în înfiinţarea de păduri urbane în directă relaţie cu comunităţile şi administraţiile locale pe care le deservesc. Proiectul a fost recompensat, în 2022, de Gala Societăţîi Civile, cu premiul II la categoria Protecţia Mediului.

Ministrul Petre Daea: România va avea în anul 2022 cea mai mică recoltă de porumb din ultimii 15 ani

Articolul precedentSindicaliștii Cartel Alfa amenință cu plângeri penale împotriva ministrului Muncii și ministrului Finanțelor Publice
Articolul următor  Au început lucrările de construcție a celui mai mare radiotelescop din lume