Foto: CNN
Foto: CNN

Europa s-a distanțat și continuă să se distanțeze de concepul de democrație, iar politicienii nu caută decât să devină populari, pentru electorat.

Sunt afirmațiile făcute de Papa Francisc, în contextul crizei europene a refugiaților.

Uniunea Europeană traversează o formă de naționalism egoist, uitând, în mod voit, de conceptul de solidaritate

Aflat în vizită în Grecia, Papa a insistat asupra rezolvării crizei migranților. În plus, Francisc a afirmat despre Europa că traversează ”O terifiantă Odisee modernă”.
Nu putem să nu observăm cu îngrijorare faptul că azi, şi nu doar în Europa, suntem martorii unei retrageri departe de democraţie”, a remarcat Papa.

În cadrul ceremoniei de întâmpinare la reşedinţa prezidenţială greacă, suveranul pontif a adăugat că Europa este, în continuare, ezitantă.

În același timp, UE a căzut pradă unor forme de egoism naţionalist, când ar fi trebuit să fie motorul solidarităţii. Paradoxal, Uniunea Europeană lasă impresia de blocaj şi necoordonare.

Papa Francisc a ținut să explice adevăratul concept de democrație, inisitând asupra complexității acestuia. De asemenea, liderul Vaticanului a adăugat fapul că populismul vine cu soluţii uşoare, însă democraţia trebuie opusă autoritarismului.  

Politicienii Europei rămân agățați într-o ”căutare obsesivă a popularităţii”

Francisc a ținut să aducă critici și în ceea ce privește politicul, pledând pentru revenirea la valorile bunului comun din viaţa politică.

Mai mult, Papa a insistat pentru o atitudine de prudenţă faţă de politicienii animaţi de „o căutare obsesivă a popularităţii” şi care „fac promisiuni nerealiste”.

Vă întâmpin cu onoare specială şi emoţie”, a declarat președinta Greciei. Aceasta s-a arătat solidară cu suveranul pontif în ceea ce privește preocuparea sa constantă pentru criza Europei.

Articolul precedentMăsurile luate de Guvern în contextul apariției noii tulpini Omicron
Articolul următorRAJA Constanța: Lucrări de reabilitare a magistralei de apă, pe bulevardul Tomis
Jurnalist full-time / Pesimist part-time