Simonis: „Trebuie să găsim soluţii pentru problemele adevărate ale României”

Deputatul acuză situația în care se află sistemul medical, îngenunchiat de pandemie, ca urmare a unei gestionări defectuoase a miniștrilor din USR

Liderul deputaților social democrați, Alfred Simonis a explicat, la Antena 3, că pentru formarea unui guvern funcțional  partidele politice ar trebui să lase deoparte divergențele și să caute soluții comune pentru a scoate România din cele două crize majore: sanitară și economică. De altfel, acesta susține că este nevoie de o prioritizare în găsirea acestor soluții, în contextul în care țara nu are timp de pierdut, când zi de zi, sute de români își numără morții.

„Nu avem foarte mult timp la dispoziție. Marja noastră de manevră, a situaţiei politice este mică. Situaţia în care se află astăzi România este una complicată, chiar dramatică. Ceea ce ne desparte, pe noi partidele politice, vorbim de PSD şi PNL trebuie în regim de urgenţă lăsate în urmă. Trebuie să găsim punțile care ne unesc, trebuie să găsim soluţii pentru problemele adevărate ale României”, a precizat Simonis la Antena 3.

Totodată, deputatul afirmă că situația în care se află România în acest moment, are o cauză în iluziile pe care le-au „vândut” cei de la USR în timpul campaniilor electorale.

„Printr-o situaţie dramatică prin care trecem acum, nu putem veni cu soluțiile celor care au gestionat sistemul sanitar din România în ultimul an (n.r. ministerul Sănătății a fost coordonat de Vlad Voiculescu Ioana Mihăilă, ambii de la USR) şi aproape că nu au făcut nimic bun, ba dimpotrivă”, a mai spus Simonis, adăugând că nu știe care este „formula” de guvern care va ieși din negocieri, numele lui Alexandru Rafila fiind vehiculat pentru a ocupa acest portofoliu, atât de important la momentul actual. „Trebuie să găsim aceste soluţii bune, comune care să fie puse în practică de oameni competenți”, a concluzionat deputatul PSD.

Luni se decide „calea” guvernului

Conform surselor România TV, alianța dintre PNL și PSD nu ar fi aprobată de majoritatea liderilor liberali, însă fiind o variantă agreată, cel puțin până la acest moment, de Klaus Iohannis, ar urma să fie votată în forurile de decizie a celor două formațiuni.

Astfel, următoarea întâlnire între PNL și PSD ar urma să aibă loc luni seară, tot la Parlament, unde a avut loc și prima întâlnire. Potrivit surselor citate, întâlnirea ar avea loc după ședința BPN al PNL, unde se va decide care va fi direcția partidului, alianța cu PSD sau refacerea coaliției cu USR, în ambele variante UDMR urmând să facă parte din guvernare.

Grindeanu îl vede pe Marcel Ciolacu candidatul ideal pentru funcția de premier

Articolul precedentOficial. Structura anului școlar a fost modificată
Articolul următorRafila ia în calcul acceptarea portofoliului de la Sănătate