Scandalul Colectiv a luat o nou turnură, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, fiind susținut de mai mulți angajați ai SMURD Iași. Ei au semnat o scrisoare , pe care au făcut-o publică după ce au trimis-o și colegilor lor din țară . Scopul demersului este de a arăta susținerea față de Raed Arafat și față de sistemul de urgență, a cărui imagine a fost prejudiciată, consideră ei. 

„Prin această scrisoare deschisă, dorim să afirmăm public susţinerea faţă de Sistemul Public de Urgenţă şi de Şeful DSU, Doctorul şi Omul Raed Arafat, tocmai pentru a nu ajunge în situaţia în care românii să îşi piardă încrederea în cei care zi de zi le salvează viaţa. Dacă această structură cu rol strategic, al cărei scop este salvarea de vieţi omeneşti, îşi pierde vreun element, se poate ajunge la un dezechilbru funcţional, iar siguranţa cetăţeanului român ar avea de suferit“, scriu angajații SMURD Iaşi.

Potrivit semnatarilor scrisorii, Sistemul Naţional de Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Prim Ajutor Calificat ar fi fost în ultima perioada  „ţinta unor atacuri, punctate intenţionat în momente de criză, atacuri ce subminează încrederea populaţiei în structurile sistemului de urgenţă şi sunt dureroase pentru medici, asistenţi medicali, paramedici, piloţi, salvatori, ofiţeri ISU, toţi cei care muncesc serioşi şi dăruiţi pentru sănătatea semenilor lor“.

„Afirmaţiile din ultimele zile ne fac să reacţionăm şi să reamintim că toţi aceşti oameni fac zi de zi totul pentru că alţii să trăiască sub o coordonare unică a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Secretarul de Stat, Dr. Raed Arafat. Există evenimente tragice (accidente, incendii) care zguduie întreaga ţară şi care uneori duc chiar la schimbări majore în plan politic. Pentru noi însă fiecare caz este unul dramatic, fiecare pacient care accesează sistemul de urgenţă are o durere, iar noi, la fel că dr. Raed Arafat, trebuie să-i ascultăm şi să-i ajutăm necondiţionat pe toţi“, afirmă  semnatarii scrisorii.

Articolul precedentGest neașteptat. Ce a făcut Eugen Teodorovici înainte de a părăsi ministerul
Articolul următorVictor Ponta face dezvăluiri. La ce partid va pleca europarlamentarul MIhai Tudose