Învestirea Guvernului Orban are primele consecințe în domeniul administrației publice locale. 

Eduard Popica, prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a anunţat, in cadrul unei conferinţe de presă, că şi-a dat demisia din funcţie.El a spus că se gândește dacă își va continua activitatea în mediul privat sau se va întoarce la locul de muncă anterior, și anume la postul deținut în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui .

Eduard Popica a mai precizat că se gândește dacă se va reânscrie în PSD, partid al cărui membru a fost până când a fost numit prefect. 
„Vreau să fac public faptul că astăzi (marţi n.r.) îmi dau demisia din funcţia de prefect. Motivele sunt personale, dar că să întru în detaliu, unul dintre ele ar fi acela că guvernul care m-a susţinut şi a susţinut prin tot ceea ce a făcut judeţul Vaslui tocmai a fost demis. I-a luat locul un alt guvern, un lucru normal zic eu, aşa este în democraţie, drept pentru care lăsăm că noul guvern să numească un nou prefect. Aşa cum am susţinut tot timpul, nu mă ţîn strâns de acest scaun. Aceste funcţii sunt vremelnice şi a fost o onoare pentru mine să ocup această funcţie de înaltă demnitate publică. Cred că am făcut-o bine”, a spus Eduard Popica, 

Articolul precedentVine o nouă recesiune? Ce spune noul ministru al Finanțelor
Articolul următorGest neașteptat. Ce a făcut Eugen Teodorovici înainte de a părăsi ministerul