1,5 miliarde de utilizatori Facebook, „vânduți” pe darkweb

Datele utilizatorilor de Facebook „vânduți” par a fi recente, mai exact din 2021, și ar include locația, numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, id-ul utilizatorul și sexul acestuia

Foto: Pixabay.com
Advertisement

Lunea neagră pentru Facebook: în aceeași zi în care rețeaua a picat, trăgând după sine Instagram și WhatsApp, datele a 1,5 miliarde de utilizatori ar fi fost vândute pe darkweb. Anunțul a apărut pe unul dintre forumurile dedicate hacker-ilor din lumea întreagă, scrie publicația americană Privacy Affairs.

Se presupune că întreruperea Facebook, de ieri, nu ar avea legătură cu scurgerea de date

Cu toate că s-a speculat ipoteza potrivit căreia ar exista o legătură între vânzarea de date a utilizatorilor de Facebook și întreruperea funcționalității rețelei timp de mai multe ore, publicația mai sus menționată este de părere că vorbim doar despre o coincidență nefericită.

Datele utilizatorilor de Facebook „vânduți” par a fi recente, mai exact din 2021, și ar include locația, numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, id-ul utilizatorul și sexul acestuia.

Conform informațiilor furnizate de aceeași publicație, unui cumpărător i s-ar fi cerut suma de 5.000 dolari, în schimbul datelor ce aparțin unui număr de 1 milion de utilizatori ai rețelei. Unii dintre cumpărători susțin că ar fi fost, totuși, înșelați, ceea ce ridică un mare semn de întrebare în legătură cu veridicitatea acestei scurgeri de date.

Citește și: Zuckerberg, mai… sărac decât Bill Gates, după ce Facebook, WhatsApp și Instagram au „stins” lumina câteva ore

Advertisement
Articolul precedentPonta, în contextul incendiului de la spitalul din Constanța: „Probabil domnul Iohannis îmi va cere tot mie demisia”
Articolul următorCreșterea prețurilor la alimente va continua și în lunile următoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.