Marian Oprișan nu mai este de astăzi lider puternic în teritoriu, după ce a fost demis din funcția de președinte al organizației PSD Vrancea. Astăzi, în cadrul ședinței CPN al PSD, lui Oprișan i-a fost cerută demisia, însă acesta a refuzat, motivând că, în ciuda faptului că a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea, a obținut un scor bun. Ba chiar ar fi asigurat că va forma o majoritate în CJ Vrancea, cu sprijinul ALDE.

Refuzul de a demisiona nu a avut însă efectul scontat, iar Oprișan a fost demis din funcția de președinte al PSD Vrancea. Interimatul nu va fi asigurat însă de cineva din județ, după ce primarul Focșaniului – municipiului reședință, Cristi Misăilă, a refuzat această propunere. În final, Marcel Ciolacu a decis să își asume și funcția de conducere de la Vrancea. „A fost o primă ședință, am luat fiecare județ în parte. Începând de astăzi, președintele organizației de femei este Doina Fedorovici. La organizația Giurgiu, domnul Bădălău s-a retras, la organizația Vrancea am preluat eu interimar conducerea”, a spus Ciolacu într-o conferință de presă.

Nu doar Vrancea a rămas fără vechea conducere. În cadrul aceleiași ședințe, și Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, a fost demis, ca urmare a rezultatului slab obținut la alegerile locale. Aici, lui Bădălău i-a fost luat locul chiar de finul său, Marian Mina.