Gabriela Firea

În cursul zilei de astăzi, Gabriela Firea a participat la ședința PSD organizată cu scopul „tranșării” rezultatelor de la alegerile locale. Cum principalul perdant al acestor alegeri a fost chiar primarul general în funcție, aceasta a declarat că nu se teme de o eventuală retrogradare a sa din structura internă a partidului, declarând că „La Bucureşti am obţinut un scor dublu faţă de alegerile europarlamentare – 33% la Consiliul General şi 38% la primarul general. Dacă cineva îmi doreşte capul, eu îl pun pe tipsie. Nu m-am agăţat niciodată de funcţii şi e ultimul lucru pe care l-aş face. (…) Eu am primit 250.000 de voturi şi mulţumesc tuturor. A fost o distanţă de 30.000 de voturi faţă de contracandiat, în condiţiile în care 65.000 de voturi au fost nule. Au fost foarte multe vicii”, a spus Gabriela Firea, înainte de ședință.

Gabriela Firea nu se simte abandonată de colegii social democrați

„Nu cred că cineva se opune aflării adevărului. Nu am simţit că sunt abandonată de colegii mei, chiar dacă asta s-a încercat să se sugereze”, a precizat Gabriela Firea. Mai mult decât atât, potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, acesteia i s-ar pregăti intrarea în Parlament, fiind cap de listă PSD.

Înfrângere acceptată cu greu

Eșecul Gabrielei Firea la alegerile locale din Capitală a reprezentat o supriză pentru toată lumea. Dacă cei din tabăra adversă au avut parte de o surpriză plăcută, susținătorii acesteia par să fie de altă părere. Astfel, inclusiv primarul general încă în funcție pare să accepte cu greu înfrângerea, susținând în continuare că alegerile ar fi fost câștigate de principalul său contracandidat Nicușor Dan prin fraudă.

„Eu am spus că aceste alegeri dacă vor fi câştigate nu vor fi prin cinste, corectitudine şi prin valoarea candidaţilor, ci prin foarte multă manipulare şi posibil prin fraudă”, a adăugat primarul general în funcţie, Gabriela Firea.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentLudovic Orban, contact al unui caz pozitiv de coronavirus. Premierul așteaptă rezultatul testului
Articolul următorFostul director de la Apele Române, trimis în judecată în stare de arest pentru luare de mită
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.