Foto: Facebook/WWF România
Foto: Facebook/WWF România

Sâmbătă, 9 septembrie, are loc Concertul de Plastic, un eveniment care se va desfășura în Piața Sfatului din Brașov.

Concertul de Plastic face parte din proiectul ”Locatarii pădurii vor Zero Plastic la scara lor”. Proiectul își propune eliminarea plasticului din păduri și natură, cu sprijinul comunităților locale.

Asociația World Wildlife Fund din România susține ”Concertul de Plastic”: ”Cu toții ajutăm locatarii pădurii să aibă zero plastic la scara lor”

Patrula Zero Plastic reprezintă programul prin care asociația pentru protecția mediului World Wildlife Fund și Lidl România și-au propus să elimine plasticul existent în natură.

Asociația WWF din România a atenționat, în repetate rânduri, că localnicilor și turiștilor li se pare încă normal să arunce orice fel de deșeuri la marginea pădurii sau pe malul râului

Evenimentul va dura 1 oră și 15 minute, iar accesul este gratuit.

”Pădurea are propriul ei cântec. Este cântecul râurilor învolburate, al copacilor, al locatarilor săi, animalele. Doar plasticul îi strică armonia”

Concertul de Plastic este un concert simfonic extraordinar, un eveniment interactiv prin care îi redăm cântecul pădurii. Vino alături de WWF România și Filarmonica Brașov și lasă-te fermecat de cântecul pădurii curate, o pădure cu Zero Plastic”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, interpretarea extraordinară a Filarmonicii Brașov și susținerea artistei Raluca Ghideanu care a realizat, pentru WWF, instrumente din PET-urile colectate din pădure.

Articolul precedentApa uzată va deveni potabilă, în urma unui proces de reciclare
Articolul următorGrindeanu: ”9 stații de metrou urmează să fie modernizate”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time