foto Digisport

Ivan Patzaichin, „omul Dunării”, așa cum era numit de persoanele care l-au cunoscut bine, s-a stins, astăzi, 5 septembrie, după o lungă suferință. A plecat dintre noi demn, însă, ipocrizia politicienilor este fără margini. Ori de câte ori un nume „greu” dispare din România, politicienii nu ezită să transmită mesaje siropoase, să-și atribuie prietenii inexistente. În opinia lor, asta e imagine publică. Ce rămâne în spate? Fapte pe care ei, din scaunele lor înalte, nu și le asumă. România nu are nevoie de doliu, de mesaje de condoleanțe, de aprecieri post-mortem, România are nevoie de persoane capabile, de recunoaștere a adevăratelor valori când sunt în viață.

Ivan Patzaichin a fost gonit de USRPLUS de la conducerea Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării(ARBDD) la începutul acestui an. Un ambasador al sportului, un om care s-a străduit să facă ce nu a reușit statul, să apropie copiii de sport în mod natural, a ajuns să fie târât într-o luptă politică mizerabilă. Marele sportiv a fost acuzat de președintele USRPLUS Tulcea de interese obscure, la acea vreme.

Replica lui Patzaichin a fost, însă, una demnă. Toți politicienii care postează acum fotografii cu el și se străduiesc să arate „mare durere” ar trebui să o recitească. România nu mai poate fi condusă de „morți”, ci de oameni vii. Patzaichin e un exemplu. Și mâine poate muri o altă emblemă a României, una care nu a fost lăsată să facă ce știe mai bine.

Ivan Patzaichin: „Eu n-am avut alte interese decât bunăstarea Deltei și a oamenilor de acolo”

„ Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect.

Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate.

Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces.

Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”, preciza pe contul personal de Facebook, Ivan Patzaichin, la începutul acestui an.

Patzaichin a fost multiplu campion olimpic la caiac canoe. În ultimii ani, s-a dedicat promovării acestui sport în rândul tinerilor prin asociația pe care a înființat-o.

Articolul precedentUSR PLUS: “Florin Cîţu a devenit dependent de putere, la fel ca Liviu Dragnea”
Articolul următor”Ivan Patzaichin înseamnă povestea unui om care a muncit până la epuizare”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”