Captură video Youtube
Captură video Youtube

Cel puțin 13 persoane au murit și alte 41 au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit într-un club de noapte din provincia Chonburi din sud-estul Thailandei, arată BBC.

Potrivit polițiștilor, incendiul a izbucnit la ora locală 1:00, vineri, în localul de noapte Mountain B din districtul Sattahip.

Salvatorii spun că materialul inflamabil ar fi provocat incediul

Locul din Chonburi, o provincie situată la 150 km (90 mile) sud de Bangkok, era un complex cu un singur etaj. Pompierii s-au luptat mai bine de două ore pentru a ține focul sub control, spun rapoartele locale.

Cadavrele morților, dintre care patru femei și nouă bărbați, au fost găsite în mare parte lângă intrare și în băi. Alții au fost găsiți lângă cabina DJ.

Se crede că toate victimele de până acum sunt cetățeni thailandezi

Cauza exactă a incendiului nu a fost încă stabilită, deși oficialii de la Fundația de Salvare Sawang Rojanathammasathan au spus că spuma acustică inflamabilă de pe pereții cluburilor ar fi putut accelera viteza cu care focul a străbătut locația.

Prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha a declarat, vineri, că familiile victimelor vor primi ajutor de la autorități. De asemenea, a cerut locurilor de divertisment din toată țara să se asigure că au ieșiri de urgență adecvate și măsuri de siguranță.

Nu este prima dată când izbucnește un incendiu într-un club de noapte thailandez

În 2009, peste 60 de persoane au murit în Bangkok după ce un incendiu a izbucnit la Santika Club la primele ore ale zilei de Anul Nou. Doi bărbați, inclusiv proprietarul clubului, au fost condamnați în 2011.

În 2012, un alt incendiu izbucnit într-un club de noapte din Phuket a ucis alte patru persoane și a rănit aproximativ 12.

Articolul precedentLiviu Dragnea acuză dezinformările din presă: ”În închisoare nu am fost nici bătut, nici violat”
Articolul următorLa Rovina, în județul Hunedoara, se plănuiește realizarea unei exploatări miniere de suprafață, cu un impact devastator asupra mediului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time