Sursa: Facebook

Primar al Craiovei și fost ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a comentat aseară cele mai proaspete noutăți privind banii care ajung la ministere.

Invitată la Antena 3, aceasta a făcut o analiză asupra a ceea ce se întâmplă și a arătat că, în perioada următoare, vor fi alte modificări. „Fac pariu cu dumneavoastră pe orice că va mai fi o rectificare bugetară în care la Ministerul Muncii vor trebui să suplimenteze banii”, a spus Lia Olguța Vasilescu, citată de DC News.

Ieri, Florin Cîțu a publicat draftul rectificării bugetare, potrivit căruia Senatul, Curtea de Conturi și Ministerul Muncii vor primi mai puțini bani. La Muncă, ministrul Raluca Turcan „pierde” aproximativ 2,7 miliarde de lei.

I-au luat acum, probabil, pentru că au nevoie să dea în altă parte, la primari, și vor veni în septembrie, octombrie, după Congres, și atunci vor da înapoi banii la pensii. Hai să ne uităm puțin istoric pentru a înțelege cât dă statul și cât dădea statul înainte. În 2016, statul plusa la fondul de pensii 16 miliarde de lei, atât era deficitul pe care trebuia să-l compenseze statul.

Când am plecat de la guvernare, deși crescusem pensiile cu 60% și pensiile minime cu 78%, deși eliminasem asigurările de sănătate din toate pensiile și impozitul la pensiile sub 2.000 și îl scăzusem de la 16 la 10% la pensiile peste 2.000 de lei, cu toate acestea am lăsat un deficit de doar 2 miliarde de lei. Atât mai trebuia să pună statul.

La începutul acestui an, bineînțeles că de la 2 miliarde au ajuns la aproape 10 miliarde deficit, însă bugetul se face în funcție de numărul de pensionari pe care trebuie să îl aibă în vedere statul și eu nu cred că a scăzut atât de dramatic. De asemenea, alocații și toate celelalte indemnizații care se dau persoanelor cu handicap”, a spus fostul ministru PSD, conform sursei citate.

Articolul precedentMAI reamintește că eliberarea noilor cărți de identitate este un program-pilot
Articolul următorConstanța: Controale pentru respectarea măsurilor anti-Covid