Sursa: Google maps

Mihai Sebe, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, este cel mai recent inculpat într-un dosar intrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Acesta, împreună cu doi oameni de afaceri au fost reținuți de DNA, procurorii mergând și mai departe, cu o solicitare de arestare preventivă transmisă Tribunalului București.

Anterior, pentru probarea faptelor, au fost efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate pe raza județului Giurgiu, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit informațiilor furnizate de DNA, șeful AJFP Giurgiu este acuzat de două infracțiuni de trafic de influență, în timp ce oamenii de afaceri – de cumpărare de influență.

Concret, „în perioada februarie – mai 2024, suspectul Sebe Mihai, în calitatea de mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, cercetați în prezenta cauză, suma totală de 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și că-i va determina pe aceștia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societățile suspecților P.S.I. și C.E.
În contextul menționat mai sus, suspectul Sebe Mihai ar fi primit, prin același intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la suspectul P.S.I. și 6.250 euro de la suspectul C.E.)

Articolul precedentDecizie în coaliție: alegerile prezidențiale pe 24 noiembrie și 8 decembrie, cele parlamentare pe 1 decembrie
Articolul următorCiucă: „S-a încheiat perioada în care politicienii umpleau mass-media cu dezbaterile despre data alegerilor”