Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă ( captură video)

Guvernanții au ajuns în sfârșit la un acord privind data ultimelor alegeri din acest an – prezidențiale și parlamentare, iar ieri a fost aprobat oficial și actul normativ vizavi de aceste aspecte.

Fapt care nu poate decât să îi bucure pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – liderii celor două partide aflate la guvernare, ambii considerând că e cea mai bună decizie ca alegerile prezidențiale să se deruleze pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar între ele – chiar de Ziua Națională a României, să se desfășoare parlamentarele.

Din punctul de vedere a lui Nicolae Ciucă, de acum nu vor mai fi dezbateri pe această temă, mai ales că ieri se anunțase că decizia a avut în vedere „şi opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice”.

Mă bucur că am ajuns la un acord cu privire la data alegerilor și că acestea vor fi la termen. S-a dovedit că propunerea PNL a fost cea potrivită. Coaliția a demonstrat maturitate, iar pentru acest lucru le mulțumesc partenerilor noștri. Este un lucru bun că s-a încheiat perioada în care politicienii umpleau mass-media cu dezbaterile despre data alegerilor, în loc să se concentreze pe problemele reale ale oamenilor.

În cele din urmă, s-a demonstrat că dialogul este soluția, așa cum este firesc într-o societate democratică dezvoltată. Și acesta este un lucru pe care PNL îl va susține întotdeauna.

În vederea următoarelor alegeri, ne vom angaja într-o campanie constructivă, axată pe viziunea noastră pentru țară și pentru bunăstarea românilor, mai degrabă decât pe denigrarea adversarilor, așa cum se obișnuiește adesea în politică.

În viitoarele alegeri prezidențiale, va trebui să alegem între cei care alimentează conflictele politice și folosesc populismul și egoismul în activitatea lor și cei care pot aduce țării o conducere de dreapta – puternică, liberală, în slujba oamenilor și a României.

Ca principal partid de dreapta, PNL are puterea de a uni românii și de a oferi țării un președinte cu adevărat reprezentativ. Fiecare vot contează enorm. Dacă votul de dreapta se fragmentează, riscăm să ajungem cu un președinte care nu ne reprezintă valorile și interesele – și nu putem permite asta”, a decretat Ciucă pe Facebook.

Ca șef al Guvernului, Marcel Ciolacu arăta ieri, înaintea ședinței de guvern, că fusese încheiat acordul cu privire la calendarul electoral, împreună cu partenerii de guvernare, astfel încât „să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formațiunile politice reprezentate în Parlament”.

Articolul precedentȘeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu și doi oameni de afaceri, reținuți de DNA
Articolul următorPrimarul municipiului Timișoara vrea să fie român