Alegerile organizate duminică, 4 iulie, pentru desemnarea liderului PNL Piteşti şi a echipei care va forma Biroul Politic Local ar putea fi invalidate. 


Mai mulţi membri ai organizaţiei locale susțin că au fost împiedicaţi să-şi exercite votul. Triajul a fost făcut chiar de unul dintre candidaţii la şefia organizaţiei, Gelu Tofan. Tofan a fost declarat câștigat al alegerilor interne. A reușit să adune doar 63 de voturi în plus faţă de contracandidatul său, Mihai Coteţ.  

Scorul a fost strâns. Gelu Tofan a obţinut 273 voturi, iar Mihai Coteţ, 210, însă cele 483 de voturi exprimate în total reprezintă doar o parte a celor estimate.  

 „La Piteşti sunt câteva probleme legate de o posibilă încălcare a statutului din cauza faptului că au fost mai mulţi colegi care figurau în registrul nostru naţional, aveau cotizaţia plătită, n-au fost lăsaţi să voteze. La început oamenii stăteau afară. Când am ajuns eu, le-am spus: După care a mai fost o discuţie, legată de câţiva membri care nu au fost lăsaţi să voteze, cu toate că aveau cotizaţia plătită. Forurile noastre se vor ocupa de lucrul ăsta, vor analiza şi vor decide” a declarat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, prezent duminică la alegerile din PNL Piteşti.

Mihai Coteţ a anunţat încă de duminică seara că va contesta alegerile. Omul de afaceri trebuia să ocupe postul de viceprimar al Piteștiului. După mai multe tensiuni interne, postul a fost oferit lui Gelu Tofan. Coteț susține că peste 200 de oameni nu au fost lăsați să voteze. 


Postarea făcută duminică seara de Mihai Coteţ pe Facebook a stârnit zeci de reacţii, inclusiv din partea celor împiedicaţi să voteze.    

La alegerile interne de la PNL accesul presei nu a fost permis. 

Articolul precedentPloaie de executări silite la Primăria Sectorului 1. JS1 aprobă încă cinci solicitări făcute de Romprest
Articolul următorDacian Cioloș a decis: îi face concurență lui Dan Barna la șefia USR PLUS
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...