USR PLUS deranjat de criticile lui Orban

Manifestarea credinței este ceva intim și nu ține doar de „un gest de a pune mâna pe Biblie și de a jura”, potrivit primarului Brașovului.

Declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, în care face referire la biserică, familie, dar și la comportamentul celor de la USR PLUS, a stârnit controverse, chiar dacă pe alocuri unii dintre liberali îi dau dreptate acestuia.

Concet, primarul Brașovului, Allen Coliban (USR PLUS) a precizat la Digi 24 că a arătat întotdeauna și prețuire, și respect față de istorie, și față de valori, și față de drapel. „De Ziua Drapelului am participat la aceste ceremonii și am sărutat drapelul, drept pentru care mă simt deranjat de afirmațiile liderului PNL Ludovic Orban și chiar m-aș așteptat la o retractare și la niște scuze”, a spus Coliban.

De asemenea, acesta a ținut să menționeze faptul că partea de manifestare a credinței este ceva intim și nu ține doar de „un gest de a pune mâna pe Biblie și de a jura”, ține și de faptele pe care fiecare le face. „Din păcate, de câte ori suntem acuzați că nu avem credință sau tot felul de alte inflamări naționaliste – țin minte, în 2016, pornind de la prenumele meu, erau oameni care spuneau că sunt un venetic care vrea să fure țara sau alte bazaconii de genul acesta”, a mai spus primarul Allen Coliban.

Sunt însă de acord că avem obligația să ne susținem valorile naționale

Pe de altă parte, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc (de altfel un susținător al lui Florin Cîțu) a precizat că Orban are dreptate, dar doar într-o direcție din discursul pe are l-a avut acesta la Bacău, că valorile creștine sunt intriseci și fac parte din fundamentul PNL, dar cu respectarea legilor țării. „Partea care ține de jurământ – legea și Constituția prevăd că acest jurământ se poate exercita în oricare dintre formele prevăzute de lege. Sunt însă de acord că avem obligația să ne susținem valorile naționale”, a spus Boc, adăugând că subprefectul USR la Ziua Drapelului, „chiar a condus ceremonia și am apreciat prezența lor acolo, pentru că un popor care nu-și cunoaște istoria, acel popor nu are viitor.”

La Bacău, Orban a declarat că PNL are „parteneri de guvernare care de multe ori par că nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române ca să nu spun că i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Noi suntem altfel”.

Liderul PNL își atacă partenerii de coaliție

Articolul precedentUn rănit de la Năvodari acuză compania KMG International de minciună
Articolul următorAngajații ARSVOM protestează în Portul Constanța